29 oktober 2008

Gåstol




Fröken Kräk har verkligen varit i farten de senaste dagarna. Igår var helt galet. Vid 15,00 hade hon kräks 12 gånger och varje gång har hon ju det så kämpigt. Ringde till Borås sjukhus och rådfrågade med dem. Tobias har sagt ett bra tag att det är något som är galet men jag har viftat bort det och sagt att han är hönspappa, men nu börjar jag befara att nått inte står rätt till.
Om Freja har ätit så måste hon ligga blickstilla i minst två tim efteråt annars så kräks hon direkt. Men även efter dessa timmar så kan det komma en skur när man lyfter upp henne. Det känns som att stackars gullan tillbringar sina dagar liggandes och blir ännu mer försenad i utveckligen! De sista 30 minuterna innan mat (hon äter var 3:e tim) det är då man kan passa på att busa, bära och träna med henne. Sen blir hon liggandes igen. Hon har inte fattat tjusningen med att bli buren utan ligger snällt och kikar i sin säng.
På tisdag ska vi till Borås för undersökning och då ska jag ta upp det med läkarna.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Usch vad jobbigt med alla kräkningar!! Har alltid tyckt det varit så obehagligt när mina ungar kräkts. Alma va expert på riktiga kaskadkräkningar men det berodde ju mest på att hon "okynnesåt" hela tiden. Men mkt kräk va det. Freja ser ju himla nöjd, glad och supersöt ut i gåstolen :-)

Mia sa...

Reflux? Pylorusstenos? Victor har fått medicin mot reflux sen han var 3 månader men inget hjälpte förrän han fick en fundoplikation (en operation där man snör åt magsäcken så att mat kommer ner men inte upp). Lycka till med undersökningarna och hoppas det är nåt dom kan hjälpa er med!

Anonym sa...

Nej Freja - så här kan du ju inte ha det ! Ligga på rygg - inte en chans ! Nu skall du fräsa runt i gåstolen och utforska världen ! Man ser ju hur det lyser om dig på bilderna ! Nu får du säga till dom där läkarna att fixa problemet snabbt !

Anonym sa...

Jag förstår inte hur lika våra tjejerna är!!
Alice hade också det problemet att hon var tvungen att ligga still efter maten. När vi nu kom ner till gtb kom dom fram till att hennes magmun var så pass svag. Vi har nu opererat den och fått en helt ny tjej, nu kan vi ta upp henne direkt efter maten!
Hoppas inte att detta är fallet för Freja men ni kan väll ha det i tankarna.
Älskar din tatuering föresten...börjar fundera på en själv...det smittar! Ha det bra kram Alice med familj.

Anonym sa...

Håller med de andra! Lycka till med undersökningarna och ge er inte!
Massor med kramar och pussar till er!
MoDE