29 oktober 2008

Försäkring

När jag väntade Freja så skaffade jag mig en "Vänta-barn-försäkring" med Trygghansa och trodde att jag hade allt på det torra. När Freja hade fötts så fick vi en bibba med papper som skulle fyllas i. Jag började glatt fylla i papper efter papper men stannade tvärt på en viss punkt:

  • Har ditt barn fått en remiss för någon specifik undersöknig?
  • Har ditt barn vistats på sjukhus?

På översta frågan så: Ja, ungefär 1 000 st olika remisser och på den andra frågan : ja, nästan i 8 månader. Kände att det började kännas lite osäkert för Frejas framtid i Trygghansa. Ringde till dem och en man förklarade vänligt att de frånsa sig alla medfödda sjukdomar och hjärtfel. "Vänta barn" försäkringen gällde bara om det blev någon skada på barnet vid förlossningen, om barnet föddes för tidigt eller om barnet fick någon skada efter födseln. Vi fick alltså ingen ersättningen alls. Nada. Freja blev inte "godkänd" och blev bara erbjuden en vanlig olycksfalls försäkring. Inget som täcker hjärtat eller resten av de problem som hon har.

Jag läste mig till på Heja abbe att de hade användt sig av ACE försäkringar så jag ringde till dem. Efter 5 minuter på telefon var Freja kund hos dem. De behövde bara några enstaka uppgifter sen var allt klart. Inga besvärliga talonger att fylla i. Det enda de hade var en karens på 12 månaderna men efter så fick man ersättning för bl.a sjukhusvistelser mm.

Klockan 21,00 ikväll tar Plus upp liknande bekymmer. Det ska bli kul att se vad de säger!

Här är länken till vårt försäkringsbolag:

www.aceeurope.se/AceEuropeRoot/ACE%20Sweden/

9 kommentarer:

Anonym sa...

Kikar in ifrån Maddes blogg... Förstår att ni är upprörda över att era försäkringar inte täcker hjärtfelen hos era små :(

Är nu gravid och har tecknat gravid försäkringen, kikade på deras hemsida och där står såhär...
VäntaBarn ger också snabb ersättning direkt vid diagnos av vissa sjukdomar/skador. Exempelvis läpp-, käk-, gomspalt, allvarliga hjärtfel och ryggmärgsbråck.
Så det SKA ju täcka hjärtfel...

Freja sa...

Linda : Är det Trygghansa du har? Då kan jag meddela att de BARA tar skador i samband med förlossning eller för tifigt födda! Men vad tusan, vi hoppas ju självklart att du inte behöver utnyttja den!! Lycka till!

Anonym sa...

Men vadå? Får man alltså hos ACE försäkringar försäkra precis som "vanliga" barn? Och har ni lagt alla andra försäkringar hos dom oxå då? Hur kommer det sig att de tar emot dessa "sjuka" barn när inga andra gör det?

Mia sa...

Hur gick det med vaccinerna för Freja? Vi har iaf vaccinerat resten av familjen idag så kanske Victor klarar sig lite bättre om ingen av oss blir sjuk.

Anonym sa...

Trygg-Hansas väntabarn-försäkring är en riktig skitförsäkring. Vi fick inte heller ut något och E var inte välkommen som försäkringstagare. Vi har också ACE och det har funkat jättebra att få ut pengar vid sjukhusvistelse. Sen är den inte likvärdig en vanlig barnförsäkring på andra sätt...

Anonym sa...

Det är aldrig något krångel när man ska betala in men när det gäller att få användning av en försäkring så gör dom det djävligt svårt! Hoppas det löser sig med ACE! Tänker ofta på er, är så glad för att allt går så bra! Puss o kram Theresa....psst hon är sååå söt!

Hannsu sa...

Hej
Oscar får heller ingen "Traditionell" försäkring, men vi har en genom facket, folksams medlems barn (skit försäkring, dom hittar kryphål överallt), och ACE. ACE täcker ju inte sådant som en vanlig försäkring gör, men vi har få igen försäkringspremierna så länge Oscar lever, för dom betalar ut 300:-/dygn för sjukhusvistelser och om man som vi, "bor" på sjukhus så får man ut några tusen här och där, utan krångel.Så den är värd att ha i vilket fall tycker jag. 75:-/månad kostar den så den är billig.DEt ersätter också vård i hemmet från första dagen om man är hemma och vårdar sitt barn minst 30 dagar i sträck. Låter kanske inte så användbart, men vid tex en stor op (Hjärt op ex) så rullar dagarna iväg och man kan "kamma" hem tio tusentals kronor. Rena lotteri vinsten för "oss".
Kram Hanna

Anonym sa...

På ACE´s hemsida står det bara att det är en olycksfallsförsäkring (+ vid en cancerdiagnos kan man få ett engågnsbelopp) och att man bara får ersättning vid sjukhusvård om man vårdas p g a ett olycksfall (ej sjukdom). Men det är ju bra om det inte stämmer då.

Andréa

Hannsu sa...

om man klickar på info foldern så står det under begränsningar i ACE Barn Trygg Aktiv att det är i första hand en olycksfalls försäkring men gäller för sjukhus vistelse och vård i hemmet vid cancer och sjukdom.
http://www.aceeurope.se/NR/rdonlyres/ABF738C4-6DB6-4060-81F4-15C5BA3C06C1/0/ACE_BTA_Folder_20080415.pdf
Här är länken
Ha det gott i försäkrings djungeln
Kram Hanna