19 maj 2008

Nya tag

På bilden ovan ser ni en IVA sköterska som pratar allvar med Freja. Hon verkar lyssna!
Idag när vi kom så var det lite ändringar. De skulle inte göra om CT röntgen på huvudet hade man bestämt. Om det var så att det var en mindre blödning så gör man ändå inget åt det ändå, och då har man utsatt henne i onödan för all strålning. Jaha, kände man då, ens första tankar var att kan man inte göra det ändå bara för att vi ska få klarhet i vad det är? Men insåg vi väl att det inte var prio 1 just nu.
Tyngdpunkten just nu ligger på cystan i njuren. De kan ha uppkommit p.g.a syrebrist i njuren. Kan vara en biverkning av hennes hjärtstopp som hon fick i januari. Läkarna är inte säkra, men de tror att denna lilla cysta ligger och suger i sig alla bakterier som far igenom njuren och kapslar in dem. All medicin som far runt i blodet kan inte tränga in utan den är isolerad. Bakterierna, däremot, pyser ut och gör att hon inte blir av med infektionen.
Planen är nu att de ska vänta i några dagar och se om infektionen kanske backar. Sen ska de ta ett ta ett prov ut cystan och kanske senare sätta ett dränage som ska dra ur allt elände.
Ja, som ni förstår så fortsätter detta och jag ska hålla er uppdaterade så gott jag kan. Over and out.

2 kommentarer:

Imsavimsa sa...

Usch, vad mycket er lilla stumpa ska gå igenom. Jobbigt med besked som man inte riktigt får nån förklaring till.

Har själv erfarenhet av att det blir mer "trial and error" och det känns som om man befinner sig i ett avsnitt av "House". Ingen vet riktigt varför ens lilla barn är så sjukt och man prövar metod efter metod tills nåt hjälper.

Vår läkare sa senast idag att sonen är ett medicinskt under, dvs det går inte att tillämpa vanliga regler för inuti honom beter det sig annorlunda ut än i dom flesta...ska man skratta eller gråta åt en sån kommentar?

Håller tummarna att cystan försvinner och bakterierna med den.

Anonym sa...

Att du orkar hålla oss uppdaterade Jossan !! DEt gör mig glad för jag blir så nervös varje morgon jag går in o tittar och du inte har skrivit något ! Vi var på knutstorp i helgen ( sm , Ola var spieker)och tänkte på er undrade just om ni var på folkrace, kul att det gick bra för Tobbe ni behöver lite nöje också för att orka med er lilla envisa Siggelina
Det finns inte ord längre hur mycket ni står ut med (skall aldrig klaga mer )!! vi har börjat packa för flytt och vi vill se er snart ! oj vad hon stor hon har blivit hon kommer att gå långt lilla kämpar tjejen kraaaaaaammmmm
fam stokka