20 maj 2008

Lex maria

Fick ett brev på posten från sjukhuset. Hela händelsen med öronproppen har anmälts till Socialstyrelsen genom en Lex Maria anmälan.

Tagit från Wikipedia :

Lex Maria är det som innebär att vårdpersonal har skyldighet att till Socialstyrelsen anmäla om en patient i samband med hälso- och sjukvård drabbats av eller utsatts för risk att drabbas av en allvarlig skada eller sjukdom. Bakgrunden till namnet är den incident 1936 då fyra patienter på Maria sjukhus i Stockholm avled till följd av felbehandling då de injicerades med desinfektionsmedel istället för med bedövningsmedel.

Alla nytillkomna kan läsa om händelsen om ni trycker på "öronpropp" nedan.

Ser man på, ser man på.

5 kommentarer:

Lottis sa...

Hej på er!

Har nu hittat till er fina blogg och har nu varit fast här ett bra tag och läst om er fantastiska tjej! Så söt hon är och vilken faijter! Vill säga att vi tänker på er och följer Frejas utveckling. Hoppas vi får se er hemma snart!

Kramar från Charlotte i Timmele

saralee sa...

Rätt ska vara rätt! Kram

Anonym sa...

Det känns som om Freja har fått gå igenom fler saker än vad något litet barn ska behöva, så det där med öronproppen känns väldigt onödigt! Bra att de gjort en LexMaria så kanske det inte behöver drabba någon mer! Hoppas ni har haft en bra dag! Kram kusinen i Sthlm

Anonym sa...

Bra! Sådant måste bli kännbart...det var mer än kännbart för lilla Freja. Kram Theresa

carrroline sa...

hej josefine,

jag har själv alldeles nyligen gjort debut i bloggvärlden och hittade på så vis dig och din familj. det är rörande och läsa om den kamp ni går igenom dagligen och jag kommer följa er noga. hoppas lilla freja blir kvitt den sista infektionen och ni får komma hem och bara vara snart! all lycka till er!
varma hälsningar
caroline glantz