19 maj 2008

CTSöndag

När vi kom upp till IVA så började det hända grejer. De tog en ny blododling, och det bestämdes att hon skulle göra en CT under dagen. Man åker in i ringen som ni ser på bilden ovan och så ligger barnet i olika positioner medans man tar bilder. Målet med undersökningen var att de skulle försöka hitta vart infektionen satt. Undersökningen skulle ta ca 10 min men efter 30 började vi fundera på vad som pågick. Än värre blev det när de gick ut och hämtade en ultraljudsmaskin. Då förstod vi att det var nått som var galet.

När de var klara så frågade vi vad de sett och narkosläkaren sa att de upptäckt en cysta i höger njure. Cysta?? En väldig kalldusch vällde över en och det var inte svaret som man var beredd på. Freja rullades upp till avdelningen och vi gick som i trams. En cysta. Det värsta var att vi inte fick några mer svar under dagen utan skulle få vänta tills måndagens röntgenrond var klar.

När vi kom till avdelningen kom en annan läkare och sa att bilderna som de tog på huvudet visade en liten vätskeansamling. ??? Bilder på huvudet? Ingen hade sagt att de skulle ta några sådan, och att de sen hittade något gjorde inte saken bättre! När man gör undersökningen får man kontrast i blodet som även var kan suga upp. Så de ville göra om utan kontrast för att se om det var en blödning eller om det kunde vara en infektion som hade varat. Denna skulle göras under måndagen. Så inga mer besked för dagen.

En cysta och en eventuell blödning. Tack för den.

1 kommentar:

miamaria sa...

Nu blir jag så ledsen. Att livet inte är rättvist, det visste jag ju, men såhär jävla orättvist kan det väl ändå inte vara?!

Jag förstår om era hjärtan slits i bitar, av förtvivlan och frustration över det öde som drabbat er, och dessa ständiga duster som aldrig verkar ta slut. Lilla Freja ser trött ut, men jag vet att hon hittar energin någonstans i från. Från sina underbara föräldrar, och från sig själv och sin enorma kämpaglöd och vilja.

Tänker på er hela tiden och tycker att det är dags för solsken nu. Jag sjunger Just idag är jag stark... Massor av kärlek till er. Varma kramar från Maria