05 december 2008

Undersökning

Igår åkte vi ner till Göteborg för att göra den efterlängtade ph mätningen på Freja. Hon fick en specialsond ner i näsan som placerades precis ovanför magsäcken och som hade en sensor som skulle känna av om det kom sura uppstötningar. Denna sond gick till en liten dosa som registrerade allt som hände under 24 tim. Det fanns en "händelseknapp" på dosan som skulle tryckas på om hon kräktes eller ulkade och den knappen fick vi verkligen använda! Dessutom skulle det skrivas ned klockslag och om det var kräk eller ulk. 27 gånger kräktes Freja och de flesta var mellan 18-02. Stackars lilla goding.

Efter att sonden var satt så sprang vi upp till 323:an (hjärtavdelningen) och kramade om all underbar personal. Alla undrade hur det gick med Doktor Orm och jag kan meddela att "vi har pratat ut". Han ringde härrom dagen och vi pratade i en timma. För en gång skull var han inte alls så slingrig utan tog verkligen till sig allt som jag hade och säga. Att hans verksamhetschef hade meddelat honom att jag ringt till henne kanske hjälpte också? I alla fall så kändes det mycket bättre efter att ha rensat luften och vi funderar ändå på att ha kvar honom. Han är ju trots allt den bästa läkaren i Borås som Freja kan få.

Efter att ha inhandlat lite julklappar så åkte vi till hotellet som visade sig vara ett riktigt lågbudgetskyffe. På förmiddagen åkte vi till sjukhuset och undersökningen avslutades. Nu får vi vänta på svaret tills nästa vecka.

I början på nästa vecka ska vi ner till Gbg igen fast denna gången gäller det njuren. Det ska göras en Ct röntgen. De är fundersamma att den har växt så fort nu på slutet. Vi med.

4 kommentarer:

Prinsmamman sa...

Skönt att ni pratat ut med Dr Orm, nu kanske det kommer funka i fortsättningen. Du är ju inte så nådig när du är arg ;)
Vilket hotell bodde ni på? Stod avd för det denna gången?
Jag har lugnat mig lite angående Ågrenska nu men nästa gång SKA vi med!!

Massa kramar

Anonym sa...

Skönt att dr Orm har fattat att "endast det bästa är gott nog " för Freja ! Men det är då "själva den " att man måste slösa så mycket energi-vrede-frustration på någon som borde veta bättre redan från början! Kraften behöver ni till annat !
Med hopp om goda resultatsvar och tillönskan om en lugn och fin helg !
Hmmm -Hotell- kan det vara en röd symbol på väggen ?

Anonym sa...

27 kräkningar, det är ju helt otroligt många. hoppas verkligen att denna undersökning kan hjälpa Freja så att hon slipper ha det såhär.

Och gött att det blivit bättre med dr Orm. Våra tjejer ska ju också gå i Borås framöver så vem vet jag kanske också får stifta bekantskap med den slingrande doktorn.

Kram på er och hoppas ni får en skön helg/Elin

Anonym sa...

Hur ska de nu gå vidare? Var nere i Lund nu en vecka och de kunde wse att det fanns en hel del utflöde från magsäckens övre magmun som de ej trodde skulle ha med omognad att göra. ev. "fund" operation till våren efter hjärtoperationen. De ville ej sätta knapp då det inte skulle göra någon större skillnad trodde dem+ avstå från infektionsrisk så nära inpå hjärtop. (tid får vi antagligigen veta på fredag.) så nu har hon sin sond nerdragen till tunntarmen förbi sin krökta tolvfingertarm...får se hur länge den ligger kvar redan dragit den 10 cm (med inlindad hand och mumietejpning i ansiktet) lyckas hon få upp den. 20h matning nu... sägs vara en provisorisk lösning till efter hjärtop...
Kram på er!