29 december 2008

Inskrivning


Ofta har jag en vision om hur dagarna ska se ut, så även denna dag. Jag trodde att vi skulle komma ner till gbg, prata med kirurgen, ta blodprover inför operationen, tvätta Freja inför i morgon och sen skulle det vara klart och vi skulle få lite mystid. Men icke.

Det blev en lååång väntan när vi kom ner. Till slut kom den underbara kirurgen och pratade med oss om upplägget. Vi ska lämna henne på operation kl 8 i morgon, de kommer vara tre kirurger som opererar och att vi kan ställa oss in på att det tar minst 6 timmar innan de är klara. Jag sa att jag ville att de skulle ta vikt och mått på njurpaketet så man kan föreställa sig hur det ser ut och det skulle inte vara några problem.

Efter det skulle de tas prover. Eftersom Freja fick en cvk på bröstet (en slang ner i ett stort blodkärl vid hjärtat) när i var nere sist, skulle det vara så smidigt att göra detta. Men när sköterskan tryckte in koksalt i slangen sprack cvk´n och det blev lite drama innan hon fick tag i en tång och kunde klämma ihop slangen så inget kom in i kärlet.

Så kvällen spenderades på operation där de skarvade på den söndriga cvk´n med en ny. Vi fick vara med när och jag tyckte det var jätteintressant och se hur de jobbar. Freja var ju vaken, och mitt och Tobbes jobb var att underhålla henne, men jag la mig i narkospersonalens arbete och kom med bra tips och ideer.

Nu ligger Freja och sover sött hos oss här på Ronald. Vi bor nu på Sälen här på Ronald och som alltid är det lika bra var man än bor! Underbara Ronald McDonald - vad skulle vi göra om detta huset inte fanns!

12 kommentarer:

Prinsmamman sa...

Sälen är jättebra!! Egen uteplats och allt :)
Vi håller tummarna för er imorgon! Nästa återbesök för oss blir den 23januari men då lär ju inte ni vara kvar. Tänker ni gå på årsmötet i feb? Vi försöker nog ta oss dit.
Kram

agnespappa sa...

Ni får ge lillan en lycka till kram från Agnes. Carro och jag tänker oxå på er i morgon och att allt ska gå bra.
Du kanske ska bli läkare, du verkar ju ha intresset :)

Mia sa...

Tänker på er. Hoppas allt går bra. Stor kram till lillFrejan!
/M

Imsavimsa sa...

Håller tummarna i morgon för lilla Freja. Hoppas ni kan fördriva tiden under op utan att gå i bitar av oro om det tar längre än dom sagt (jag blir nästan alltid panikslagen när tiden läkarna sagt har passerat, före det brukar det gå hur bra som helst). Många kramar!

Hanna + Wilma sa...

Hej. Sälen är ju super så himla stort och rymligt! Wilma älskade att hanfatet gick att sänka till hennes höjd, antar att ni inte använder det så mycket kanske;)
Vi tänker på er i morgon och hoppas att allt går enligt planerna så att ni snart är hemma igen.
Håller med Imsavimsa om att det brukar gå bra att fördriva tiden under den tid dom sackt men när det börjar närma sig då blir jag hisspig, hoppas det går bra för er!
All lycka till er!
Väntar spänt på nästa inlägg....
Kramar

Anneli sa...

Vi tänker på er och håller tummar och tår för Freja. Kramar i massor från Gläntavägen. Anneli, Ulrik och Wilgot

Anonym sa...

Kärlek från hela universum strömmar mot Er, det här kommer gå bra! Pussar o kramar från Theresa m fam

Frejas moster sa...

Syster yster får väl ta och sadla om vad gäller jobb. Borde ju nästan bara vara att tuta och köra när det gäller läkaryrket??....

Jonatan och Frida sa...

Darling darling! Klart att det blev lite action på lasarettet efter all väntan. Typiskt bara. Nu är klockan 10.56 här i Oslo (ska fira nyår med Frida) och tösen har varit på operation nu i 3 h. 50% avklarat. Det går säkert hur bra som helst med den lilla kruttösen, nemas problemas. Åh, jag är också sådär nyfiken på hur allt går till och vad de gör. Det är ju spännande. Tycker också du ska byta karriär, det är ju hög lön visst och tydligen kan man ju göra lite som man vill som läkare (efter tidigare bloggerfarenhet). Sälen säger du... vårat hus i Borås heter Sälen också. Det är ju ett gott tecken, att ni inte kommer stanna så länge med tanke på att det är jag som bor där. Skriv mer så fort du vet nåt mer. Vi väntar med ihopknutna tummar och kan inte tänka på nåt annat. Love love love. Fridan

Nathalie sa...

Hejsan!

Idag är Freja stark!!

Kram Nathalie Jonas Theo

Molly sa...

Hej Hej! Lycka till imorgon! Skickar massor med kraft och energi till Freja. Du skulle verkligen passa som läkare Josefine! Gott nytt år! kram Erica

Anonym sa...

Tänkt på er idag och hoppas allt gott bra! Lite otur igår med det kanske var för du skulle upptäcka ditt framtidsyrke?...;0)
Fast du är så duktig på allt du gör och det viktigaste är att du trivs!
Massa med kramar till er!
MoDE