04 november 2008

Sjukhusbesök

Vikt: 5430 gr!!!

Idag var det dax för ännu en kur med immunmedicin och dessutom göra ultraljud på hjärtat för Frejas del. När sköterskorna skulle sticka Freja så behövde Tobbe lägligt nog "gå och kolla en grej" i korridoren. Han tycker det är så jobbigt när de sticker henne och hon skriker som besatt. Men idag gick det riktigt smidigt, på första försöket!

Vi hade ett möte med logopeden och sjukgymnasten och vi pratade om Frejas kräksituation och att vi misstänker att hon har reflux. Reflux innebär att den övre magmunnen har svårt att stänga sig och att mat och magsyra lätt kan "läcka upp". Det skulle vara en förklaring till att hon har sådana problem att få behålla maten.

Logopeden satt med när vi pratade med läkaren och berättade att det fanns inget mer hon kunde göra för att hjälpa oss med Frejas matning och att hon behövde en utredning. Han höll med helt och hållet och skrev en remiss till Göteborg så vi kan få komma ned dit och göra en grundlig undersökning på vad som är galet. Det innebär att Freja kommer att få en sond i näsan som går ner till magsäcken och som sen är kopplad till en maskin som mäter ph-värdet i magen under 24 tim. Den andra undersökningen som de ska göra är en matningsröntgen. Vi ska mata henne med vanlig mat som är "kryddad" med kontrastvätska. Samtidigt ska de ta röntgenbilder när maten passerar neråt. Jag sa att "De får vara snabba för maten lär inte åka så vidare långt!"

Det känns jätteskönt att vi blev tagna på allvar, trodde att vi skulle få sitta och övertyga honom men han insåg att det var ett stort problem för Freja och hennes utveckling så han skrev remisserna med en gång. Nu hoppas vi bara att inte kön är lång så vi snart får komma ner!

Göteborg here we come!

16 kommentarer:

Anonym sa...

God morgon mina kära! Hoppas ni får en mysig dag i det fantastiska vädret. Puss och kram

Anonym sa...

Heja Freja ! Hoppas att du får komma in snabbt i Göteborg ! Det är då för väl att du har kommit till så fina föräldrar som kämpar för dig !

Anonym sa...

uscha.. stackars lillstrumpan som spyr upp maten hela tiden..hoppas göteborgarna hittar problemet.
kram

Mia sa...

Vilket sammanträffande med gammaglobulinet, Victor var och fick sin Subcuvia idag.

Vad skönt att ni fick remisser utan tjat. Hoppas att ni snart får åka till Gbg och få klarhet i varför hon kräks så mycket.

Kram!

Anonym sa...

Lyckos dig som är mammaledig och hemma i väldens finaste väder. Själv sitter man på jobbet och häckar. :( Heja Freja! // Frida Hagman

Anonym sa...

Hej på er!Vad skönt att få till en utredning OCH att bli tagna på allvar. Hon e så söt,vaniljvisptjejen!Tycker att hon blivit så stor och ser välmående ut. Agnes såg ut som en skata när hon fira sin första jul hemma.
Lycka till i g-borg när ni kommer dit!
Kram Carolina

Anonym sa...

Härligt att det gick så bra på sjukhuset och att ni får komma ner till vårat gbg igen. Hoppas verkligen inte att ni behöver vänta allt för länge och att de kan hitta nått sätt att hjälpa henne på. Snabbt och enkelt givetvis;-)

Kram på er/Elin

Anonym sa...

Skönt och höra att det rullar på och att ni känner att ni får svar. Vi har fått tid den 18 nov i Lund och hoppas då få besked som hjälper oss. Det är tungt med alla matförsök som misslyckas. Men grattis till nya vikten! Skönt att se att det vandrar uppåt!
Mvh Jennifer

Freja sa...

Strandskatan: Du är så snäll!

Carolina: Jag blev så glad när jag såg att du hade skrivit! Det är så skönt att höra att du är på benen (bokstavligen talat) igen! Vi tänker på dig och din familj ofta!

Elin: inga bebisar än??

Jennifer: Hoppas det ordnar sig för er! Jag ska skriva ett hatmail till Försäkringskassan ohc klaga på deras beslut om er!

Abbes pappa sa...

Ah. Vad bra. Att de kollar upp ordentligt.

Har ni fått inbjudan till Ågrenska idag, förresten?

Prinsmamman sa...

Vi har fått vår inbjudan och har kontaktat kuratorn på habiliteringen. Nu hoppas vi att vi får godkänt gällande kostnaden så vi kan åka. Någon som har anmält sig?

Anonym sa...

Vad bra att ni får åka till Gbg och kolla upp Freja igen!
Hon är fantastiskt söt eran lilla tjej :)

Jag tänkte på försäkringen hos Trygg hansa. Hade du Mammabarn försäkringen eller Vänta barn försäkringen. I Vänta barn försäkringen ska man få ersättning för sjukhusvistelse. Jag tror vi fick 100kr/dygn, alltid något!

Kram från kusin Linda

Anonym sa...

Näpp inga bebbar, bara början på havandeskapsförgiftning. Så nu blir det kontroller varannan dag och ordinerad vila. Tråkigt men man behöver ju inte fundera på vad man ska göra på dagarna ;-)
Kram/Elin

Freja sa...

Linda: JAg hade "väntabarn försäkringen" men i och med att Freja hade en massa medfödda fel så gällde den inte! Den gäller bara om det blir komplikationer vid förlossning eller om bebisen får är för tidigt född eller får någon skada efter födsel.

Anonym sa...

Vi fick göra både 24-timmars EKG och kontraströntgen i Gbg med Edwin. Det visade ingenting men han kräktes ändå 5-10ggr per dag ytterligare ett år...

Det känns som om det finns väldigt lite kunskap om varför barn kräks och inte vill äta. -Som att leta efter en nål i en höstack, sa vår dietist...

Ibland önskade jag nästan att de skulle hitta nåt fel på Edwin så man kunde åtgärda det...

Hoppas att det löser sig snart för er! Det är som ett helt nytt liv när man kommer ur kräkträsket.

Lycka till!

Anonym sa...

24.timmars PH-mätning menade jag såklart. Iofs Ekg också men av annan anledning ;)
/Sofia