17 november 2008

Doktor Orm

Att Freja kräks är inga nyheter för någon vid detta laget. Vi har ju fått en remiss skickad till Göteborg och det ska bli en utredning på allt kräk, men idag var botten nådd. Hon började kräkas mer än vanligt igår och sen har det bara blivit värre och värre. Inget får vara kvar i lilla magen.

I morse ringde jag till Drottning Silivas sjukhus i Göteborg för att kolla hur länge det skulle dröja innan vi fick komma ner. Känner att det börjar bli ohållbart. Då fick jag till svar att de inte hade fått nån remiss från Borås sjukhus. Vi har alltså gått och väntat förgäves i två veckor + att nu var alla tider innan jul bokade och den enda chansen för oss var om det blev något avbokat. Jag kände sån ilska mot våran läkare, j.vla idiot rent ut sagt! Han visste ju att det var bråttom men ändå så drar det ut så på tiden. Avskum.

Freja blev inte bättre utan jag fick åka in till sjukhuset med henne. Tobbe mötte upp från jobbet och tillsammans skulle vi skälla ut Avskummet. Dessvärre tillhör vår läkare en av de få som alltid har en bra förklaring, så då står man där med sin inplanerade utskällning och kommer av sig helt. Så från och med nu så heter han Doktor Orm. Ormar slingrar sig alltid ur alla situationer

Efter att vi hade fått skälla på honom en smula så hjälpte Doktor Orm oss. Han ringde till Ggb och rådfrågade med dem. De kom fram till att Freja ska göra en kontraströntgen på ons morgon. (En sån där de sprutar in kontrastvätska i magen som de sedan följer hela vägen genom alla tarmar och samtidigt tar röntgenplåtar) Sen får vi avvakta och se.

Om hon kräks lika mycket i morgon får vi nog åka in igen så hon får lite dropp. De små blir så snabbt uttorkade. Stackars Fröken Kräk.

7 kommentarer:

agnespappa sa...

lilla gumman. Hon får kämpa. Det är så tråkigt när det går upp för en att folk inte gjort vad som är utlovat och nu får lilla freja kämpa pga det. Men vi hejar på så gott det går här uppifrån. kramar från oss.

Anonym sa...

Jag kokar!!! Han bryr sig verkligen om ett litet barn,NOT!!!

Ringer i morgon gumman!! Pussa lillan från mig så länge!!!

Anonym sa...

lilla freja. tycker synd om er och henne. håller tummarna för att ni får komma till gbg så fort som möjligt! jävla läkare:-( kramar från oss

Anonym sa...

Jag blir inte bara arg- jag blir på ren svenska- tvärförbannad !
Så här får det inte gå till !
Nu får ni ladda med tungt artilleri och slåss för Freja´s rätt till god vård ! Hon skall ha hjälp Nu - inte sen !

Anonym sa...

Man blir helt matt när man läser om Frejas hevete. Ska hon aldrig få lite flyt genom livet? Hon, och ni är värda att ha det bra.

Håller alla tummar och tår för att röntgen ger något och att ni ändå kommer till gbg före jul.
Skickar massor av styrkekramar till er så länge/Elin

Anonym sa...

Stackars lilla Freja vad du ska vara med om.Hoppas doktor Orm och de andra på sjukhusen snart kan hjälpa dig från kräkningarna.
Ville också säga grattis till 11 månader.
Kram till er alla tre från Ingmar och Barbro

Anonym sa...

Stackars lilla tjejen. Och vilken läkare. Hoppas att det löser sig för er snart och att dom tar hand om Freja och ser vad som är fel.
Kram till Freja och er.