06 juli 2008

Gödning

Dagens vikt: 4080 gr
Mat: 15ml/3 tim

Igår på förmiddagen rullade vi ned Frejas säng till hjärtavdelningen. Hennes vanliga plats inne på 3-salen hade reserverats för henne. Det kändes så skönt att komma ner igen. Nu för tiden är det lugnt och skönt på avdelningen.

Svärmor kom ned till oss igår och nu är det bekräftat: Min svärmor göder mig! Hon hade med sig smörgåstårta, godis, bullar, kakor, Brämhults jucie, yoghurt och massa mer! Freja sken upp när farmor kom och gosade. Som vanligt, efter att ha haft respirator, var Freja väldigt ynklig och tyckte att nån konstant skulle stå vid hennes säng och klappa på henne. Farmor var förste frivillig och det var svårt att få henne att slita sig för matpauser.

Jag kan erkänna, utan att skämmas, att jag älskar söta viner. Ju sötare desto bättre. Dessa "skitviner" som många klankar ned på är just mina favoriter. För ett tag sedan sprang jag på en gammal goding på Systemet - Tanja! Ett sött vin, passar till all mat och alla tillfällen, ett tetrapack för cirka 170 riksdaler. Som hittat! Under kvällen kalasade vi på smörgåstårtan ihop med fam Älg, och Tanja var också med.

Söndagen har passerat i ett nafs! Min äldsta syster och man gjorde ett surprisebesök hos Freja. De var på väg hem från en Tysklands tripp och hade köpt en ursöt jeansklänning till Freja, vin och plåtburksgodis. Tack, tack, tack! Sen på middagen kom min äldsta barndomskompis och hälsade på. Hon hade samlat presenter till Freja i 6 månader så det var en hel del! Tack för allt F! Vi fick ta med Freja ut i tre timmar idag. Satt och myste med fam Älg på baksidan på Ronald.

Tobbe ligger och snorar och hostar bredvid mig. Det är nog hans tur att åka hem och isoleras i morgon. Hans medicinska försök med att kurera sig med whisky har misslyckats fatalt. Åk du hem - jag behåller svärmor i din plats!

11 kommentarer:

Lina, också mamma sa...

Vilken supersöt liten bebis Freja är! Videon när hon suger på nappen en bit ner på sidan är så fin.
Önskar er allt gott i framtiden och jag håller tummarna för att det går bra för henne och att ni får komma hem från sjukhuset så snart som möjligt.

Kram, Lina (hittade hit av en slump)

Annika sa...

Hej Jossan:=))
Jag är inne och läser din blogg varje dag, jag måste bara säga att jag tycker du är underbar!
Du verkar ha en sånn jä... styrka i dig!! Man får verkligen lite perpektiv på livet när man läser om lilla Freja, man ska inte klaga på småsaker!

Hoppas att allt går bra med den operasjonen som kommer och att ni snart får resa hem med er lilla söta prinsessa:))

Jag tänker på dig ska du veta och beundrar din styrka!!
Massor av kramar din gamla arbetskompis Annika G

Anonym sa...

Hej!
Jag tänker på er och hoppas att allt går bra. Freja är en go tös.

Anonym sa...

Hej vänner! Har inte "hälsat på" på länge nu, så nu har jag uppdaterat mig igen. Jossan du skriver så underbart, som jag sagt tidagare hela du är i texten! Tänker ofta på er och lilla gummesnuttan....Angående juicen med stort J; den enda juice värdig att kallas juice i min mening, den gör verkligen GOTT!!!! Soliga pussar från Theresa (nej, det regnar i borås också)

Hilda sa...

Härligt att höra att ni fått komma ner till avdelningen igen.

Jag älskar också söta viner, och får ständigt höra att det är dåliga viner (och billiga!). Men jag stänger öronen och njuter! Ska testa Tanja jag med ;).

Ha det gott!

Moa sa...

Hej Frejas blogg!

Jag har äntligen hittat hit via abbes pappa och är fast - har sträckläst hela bloggen nu i natt. Du skriver fantastiskt bra och hela familjen är mina nyfunna hjältar. Heja er!

Till en början sneglade jag bara på vikt- och matintaganteckningarna men reagerade när jag såg att sexmånaders Freja bara vägde lite mer än min tredagars bror. Jag är numera stolt storasyster till fyra friska, underbara bröder samt till tre döda syskon. Själv har jag hittills oidentifierade neurologiska problem sedan ett år tillbaka och känner igen mig i sjukhusvistelser, ovisshet och väntan en smula, även om jag inte är på långa vägar så sjuk som Freja.

Detta blev en lång kommentar men jag vill att du veta att Frejas hejaklack har utökats en smula.

Tack för all styrka din blogg förmedlar!
Lycka till!
Just idag är jag stark.

Anonym sa...

hejsan! Kikade in på din blogg och vill bara säga kämpa på!. Har en 12 år yngre bror som föddes med hjärtfel, men som idag och förhoppningsvis en tid framåt är en frisk och go kille på 11 år efter många träliga besök med bra omhändertagande i Göteborg. Önskar samma lycka.

Josefine sa...

Jag blir så glad över allas peppande kommentarer! Ni stärker oss mer än ni tror!

Det är så roligt med er "nya" på blogggen också! Välkomna !!

saralee sa...

Hej gumman! Fick så dåligt samvete när du skällde på mig, att jag fick sätta mig vid datorn med en gång,haha!! Jasså ni fick celebert besök igår??!!Kan ana vem det var...Jag sitter här och försöker få till en organiserad packning men det går inget vidare! Hälsa "gamla" svärmor ifrån oss och ta ett glas tanja ikväll så ska jag göra detsamma. Pussa på vår lilla sessa och peppa henne inför nästa vecka!!

Anonym sa...

Hej!

Har hittat hit via alla4 s blogg. Det är Holgers mamma som skriver. Vi har det bra här hemma i Lidköping och tänker mycket på er som fortfarande är kvar. Vi kommer snart till Ronald igen för att hälsa på. Kramar Jennie med familj

Anonym sa...

Puss på er från frida hagman