24 april 2008

Vi är en familj

Dagens vikt: 3725 gr
Matmängd: 35 ml

Sov hos Freja i natt och fick verkligen känna på hur det är att vara små barnsförälder. De testade att ge Freja matdropp under natten. Hon fick 10ml/tim som tuffade och gick hela natten. Väldigt smidigt för då behöver man ju inte sitta på en pall brevid sängen och mata henne halvt sovandes. Vet inte om jag har berättat att de har opererat in en slang på magen som går in i magsäcken som vi matar henne i som kallas för pegg. I maj ska denna "pegg" uppgraderas till en "knapp" och den kommer hon att ha ett "bra tag" som läkarna säger (vad det nu innebär?) Hon varken orkar eller vill äta i munnen så vi har lagt ned det ett tag. Men ibland så sprutar vi in lite mat i munnen och hon ser inte vidare förtjust ut i detta heller.

Men idag har verkligen varit en bra dag! Avdelningsläkaren har komprimerat ihop hennes dropp till 16 tim/dygn vilket innebär att vi är "fria" i 8 tim och kan ta henne ut henne! Det är så underbart! Idag stod jag och lagade mat i köket och sneglade bakåt då och då och kikade lite på henne och fnissade lite i nöjt att hon var med! Sen låg i sängen alla 3 och då kändes det att vi var en familj!

Här på Ronald McDonald bor man i olika rum som har betäcknas med ett djur. Vi bor på Bläckfisken och våra kompisar bor på Guldhamstern och Älgen. Ikväll var jag med fru Älg och fru Guldhamster på Allum och myste runt. Lyckades faktiskt hitta ett par jeans (kors i taket) men är lite orolig att de kommer att töjas ut och bli lite stora! Men eftersom vi åt på Max, köpte lösgodis och sen avslutade kvällen med lite glass hos Älgen så är det nog ingen fara!

Jag har glömt att berätta att läkaren som jag skulle konfrontera med öronproppen i näsan var bara på Östras barnsjukhus en kort period och har nu åkt hem till sitt ordinare sjukhus. Är nästan lite besviken, det hade varit så gött och få visa vad han ordinerade näsdroppar till.

2 kommentarer:

miamaria sa...

Jag gråter glädjetårar... Kram på er

theresa sa...

Sååå underbart...blubb blubb...!!!