22 april 2008

H&M´s storlekar = små

Dagens vikt: 3675 gr

Mat: 30 ml - yeah!

Ok jag erkänner! Jag har blivit djupt beroende. Av att blogga. Funderar starkt på att köpa en laptop så jag kan skriva och läsa på bloggen under dagarna när vi är fast inne på Frejas rum. Fast jag tror inte de har nått trådlöst nät så det skiter sig i alla fall. Blev så glad när jag kom på att jag kunde kolla via min mobil, så jag satt och läste den där lilla microtexten. Trodde inte att man på så kort tid skulle sjunka så här långt ned i bloggträsket - But I was wrong!

Igår hade vi en tuff dag. Vi lämnade Freja till operationsteamet kl 10,30. Kirurgerna är så gulliga för de säger alltid att -" Vi lånar henne en stund", för att det ska låta mindre dramatiskt när man lämnar henne. De skulle sätta en ny CVK (som man har till allt dropp och mediciner), en mer avancerad som ligger under huden och är mindre infektionskänslig. Ett lätt och smidigt ingrepp som de gör dagligen som skulle ta max 2 timmar. Klockan 10,30 sa vi hej då och de ringde inte förrän kl15,15 och sa att de var klara. Det lilla rutiningreppet blev väldigt mycket större än de tänkt sig. I tre timmar höll de på att sticka henne och försöka hitta ett bra ställe att sätta den på. Freja fick läggas i respirator för att det drog ut på tiden och mådde inte bra när hon vaknade upp.

När vi kom till uppvaket så trodde vi att hon skulle sova djupt men hon var klarvaken och hade panik. Hennes andning var väldigt ansträngd och de trodde först att de hade punkterat en lunga, men så var inte fallet. Efter lång stund lugnade hon ned sig efter att ha kräkts en massa slem och fått sin älskade napp. Vi var helt slut när vi kom tillbaks till Ronald, det var så jobbigt att se henne lida så mycket. Att se paniken i hennes ögon och inte kunna hjälpa henne.

Idag har hon varit mycket piggare och gjort synundersökning. Hon fick en droppe i vardera öga och sen satt vi och väntade i en timma medans pupillen vidgades. Sen tittade läkaren på henne i 2 min och sa :- "Det är ganska svårt att se nått när de är så små, men det vi såg ser ok ut. Kom tillbaks i höst igen!" Jaha, det gav verkligen mycket - not.

Jag och fru Guldhamster åkte till Allum. Mina jeans som jag köpte för en månad sen sprack för några dagar sen. Det kan ha varit en kombination av dålig kvalité och för tjocka lår som gjorde det... Ja i alla fall så skulle jag bara byta till ett par nya, men de var slut = kris. Provade massa olika och eftersom jag vägrar att inse vilken storlek jag egentligen är nu för tiden så passade givetvis inga av byxorna. Fick ett mindre bryt på H&M. Inte nog med att deras kläder sys i Kina - de har nog kineser som modeller också! Deras storlekar är ju helt absurda. Kom hem med en jacka. Går omkring med de enda paret byxor som jag har med mig - ett par mysbyxor. Hur ska det gå när jag ska tvätta dem? Får åka till Allum i morgon igen!

Har varit och nattat mina älsklingar. Tobbe ska sova med Freja i natt på sjukhuset och förhoppningsvis får han en lugn natt. Känns lite konstigt att sova själv här på Ronald, men jag kryper väl upp till Guldhamsterna om jag inte kan sova!God natt alla!

2 kommentarer:

Fru Guldhamstern sa...

Hej vännen!

HM storlekar stämmer inte ALLS...det är inte att jag tröstar både dig och mig men vf** att vi inte kommer i stl. 33?!?!?! Nää...Vi få väl ta en sväng på Kapphal istället där har de mer mänskliga strl ;)...

Nå...det är 4 dagar kvar innan vi åker hem...sitter å tänker hela kvällen hur svårt blir det att vinka hej då till er...vill bara att vi ses snart....tillsammans med våra stora starka tjejer...usch börjar bli väldigt emotionell...

Hoppas att ni har en go´kväll och vi ses imorgon..

Fru Guldhamstern

miamaria sa...

Trodde vi någonsin, i våra vildaste fantasier, att du skulle gå om mig på den interna bloggtoppen? Tror inte det... Vill du att jag ska lära dig nåt nytt?? Jag kan visa dig hur du gör för att se hur många besökare bloggen har varje dag... ;)