05 februari 2009

Åkte till Borås sjukhus för att få en vaccinationsspruta och gå på 1:a besök på Barnhabiliteringen. Eftersom Freja varit lite krasslig så ville de att jag skulle ta tempen på avdelningen och hon hade 37,6. De blev osäkra om de kunde ge sprutan så en doktor "tittade över" henne och konstaterade att hon hade öroninflammation = ingen spruta = återbesök på måndag. Jaha, hämtade ut penicillin och traskade upp till hab mottagningen.

Jag satt ner med en kurator och en psykolog som hade introduktion om hur Hab fungerar och hur de arbetar. Från och med nu får vi:

  • ny logoped (ansvarar för matning och tal)
  • ny sjukgymnast,
  • ny dietist (YES! äntligen kanske man kan få lite hjälp!)
  • samt en arbetsterapeut (har hand om finmotoriken med händerna).

Åh, det känns så gött att träffa ett helt gäng som är sugna på att "sätta tänderna" i Freja!

Eftersom Freja inte kan äta med munnen så fick hon en remiss i höstas till Göteborg för att göra en matningsröntgen. De hoppas kunna se om det är nått hinder som stoppar maten från att åka ner i svaljet. Dessvärre är det upp till ett års väntetid på detta vilket gör mig skogstokig! Vi behöver hjälp NU! Den nya dietisten suckade när jag berättade detta och sa att han skulle försöka få över oss till Skövdes sjukhus där de gör denna undersökning utan så långa köer.

I löv Hab redan.

4 kommentarer:

Nathalie o Theo sa...

Hej hej.
Nej nej, har lilla prinsessan oxå fått de.. Theo börjarsom tur bli bättre. Dom övervägde att lägga in homom och ge han dropp. Men nu har det vänt. Idag har han iaf ätit 3 burkar mat. I vanliga fall 9, men bättre än inget. Kramar på er

Frejas moster sa...

HAB låter perfekt för lilla skruttan...

Anonym sa...

Härligt att läsa!
hoppas ni nu får all hjälp ni behöver!
Kram
MoDE

miamaria sa...

Åh 2009 blir ett bra år =) kram