18 maj 2009

Läkarbesök

Under helgen har Freja varit lite hänging och jag har lagt märke till att hon tagit sig för örat ett flertal gånger. Eftersom öroninflammtion är ett av 22q11 signum så ringde jag till vårdcentralen.

Där träffade jag en ängel. Han hette Claes.

Läkaren Claes ville vet allt om 22q11 och vad det innebar för Freja. Han satt och hummade och sög i sig informationen som en svamp. Detta var nått nytt för honom men det märktes att han tyckte det var intressant att få reda på något nytt. Sen fick jag reda på att hans dotter läser bloggen och att han själv varit inne nån gång.

Han kikade i Frejas öron, under stora proteseter, och kunde inte på grund av vax se i det ena örat om det var nån inflammation. Vi bestämde att om hon har feber i morgon också så ska jag börja med Bactrim igen (långtids penicillin) och lyssna på detta: han ringer på onsdag och kollar hur hon mår. Ja, ni läste rätt! En tvättäkta omtänksam läkare som hamnat längst upp på min tycka-om-lista.

Doktor Orm - släng dig i väggen!

4 kommentarer:

strandskatan sa...

Så underbart ! Det finns trots allt läkare som valt rätt yrke och vilken tur att Freja kom till just en sådan ! Hoppas att hon kryar på sig snabbt !

LasseGurra sa...

Underbara läkare, vad skulle vi göra utan dem? Precis en Claes har vi nyligen träffat, någon som lyssnade och frågade vad vi var oroliga över och vad vi behövde hjälp med.

tess sa...

underbart!!

Hannah sa...

Förstår precis! Nu när Vera va dålig så ringde läkaren oss två dagar i rad för att kolla av hur hon mådde, han hade inte ens sagt det innan att han skulle ringa, jag hade tänkt ringa själv men han hann före.

Mkt gulligt gjort tyckte jag!