01 januari 2010

Frejas nyårskarameller!

Det nya året, 2009, firades in på sjukhuset i Göteborg. Freja opererade bort sin tumör.
Allt gick väldigt smärtfritt och återhämtningen var väldigt kort mot vad vi var vana vid. Under året har vi varit på ultraljud var tredje månad för att se så det inte har bildats några fler tumörer.Hjärtat pumpar och slår som det ska också. Här på bilden gör de ett EKG. Nu har kontrollerna med ultraljud glesats ut till två gånger per år.


I maj fick Freja en allvarlig infektion vid knappen och fick läggas in.


Vi var på en familjehelg med 22q11 föreningen - något som jag verkligen rekommenderar för alla familjer som har barn med 22q11! Vi kommer till Grötö igen nu under 2010!Våra underbara vänner, som vi träffat på sjukhuset, gifte sig under midsommarhelgen och givetvis åkte vi till Danmark för att se hur fina de var!Vi tillbringade några veckor nere vid kusten och Freja fick känna på sanden för första gången. Samma kväll friade Tobias så 2010 kommer med bröllop också!
Vi åkte ut med husbil ett par vändor till olika destinationer.Vi har övat på olika sätt för att uppmuntra Freja att stoppa in mat i munnen. Metoderna har varit olika och Habiliteringen har varit ett stort stöd för oss. Nått annat som är underbart är att Freja började krypa och nu har hon fått upp en bra fart här hemma!
Det har varit många vändor på sjukhuset.
Freja och hennes vänner önskar er ett riktigt gott 2010!
Under 2010:
  • Kommer vi att åka på en härlig semester i Egypten
  • Flera av våra kompisar kommer få barn och det ska bli så spännande!
  • Jag hoppas på fler framsteg för Frejas del, bland annat en önskan om framgång med maten men också att hon kommer att börja gå
  • Dagis startar 1 feb och då kommer vi se en stor förändring tror jag med vår tjej!
  • Vi ska ha ett stort bröllop i augusti!!

Känner på mig att 2010 kommer bli ett toppen år!

4 kommentarer:

Jeanette i HBG sa...

Det låter som ett toppen år
Gott nytt år på er alla.

Frejas moster sa...

2010 kommer att bli ett av det bästa åren nånsin!

tess sa...

jag tror att 2010 kommer bli ett prima år!! :)

Grattis till bröllopet förresten, han fick tummen ur tobbemannen :)

Prinsmamman sa...

Vi kommer till Grötö! Grabbarna har tjatat sen vi gick på färjan hem. Fast jag hoppas vi träffas några gånger innan dess. På årsmötet kanske ;) Hade varit jättekul att ta en barnledig övernattning i Göteborg =)
Massa kramar till er!!!