08 januari 2010

Förskola

Jag har lite svårt med att kalla dagis för förskola. Förskola för mig är förskolan som man gick i innan man började 1:a klass. Alla som läser och jobbar inom den här branschen får ursäkta men jag säger dagis hela tiden av ren vana. Ta inte illa upp jag är bara förvirrad.

Ok, i alla fall så ringde jag till förskolan idag och pratade med Frejas kommande kontakt. Vi bestämde att hon skulle komma hem till oss för ett introduktionssamtal om två veckor. Det kommer bli mycket information för personalen. Vårt hus och förskolan ligger på samma gata och man kan nästan se det från vår tomt.

Tänk att 1 feb ska vi börja med inskolning! Det kommer bli så jäkla bra och jag tror att Freja kommer att förändras och utvecklas en hel del under våren!

3 kommentarer:

Jeanette i HBG sa...

Hej! Hoppas att Freja kommer att trivas på "dagis",men det gör hon säkert.

Kamilla sa...

jag pluggar just nu för att bli förskolärare för ålder 1-6 drygt. Jag säger också dagis för då förstår folk vilken ålder man menar. Tycker personligen att det är jättelöjligt att ändra namn men den förklaringen jag har fått är att det ska ge högre status (och lön) till oss som jobbar där. Och såhär ska de olika kallas, Förskolan (1-5), förskoleklass(6år) och sen skola.

får väll se om folk orkar byta namn på det. Till och med barnen säger ju dagis.

Elin sa...

En gång dagis, alltid dagis:-) Jag har också jättesvårt att lära om. Spännande att det snart är dags. Freja kommer säkert tycka det är jättekul med alla barnen. Våra börjar den 1 mars så det är snart dags här också.
Kram