30 november 2009

Vilse i en ny värld

Vi ska börja lite smått med stödtecken med Freja. Gick in på teckenhattens hemsida och kikade runt. Det finns nått som heter Babblarna också - vilket är bäst? Ska man beställa både Teckenhattens film + Babblarna? Hjälp!

Filmerna lär barnet (och föräldrarna med för den delen!) stödtecken på ett rolig sätt. Det lär ju inte finnas nån film med Telitubbies som gör stödtecken så vi får prova detta. Vad jag har hört så är dessa filmer väldigt popis bland barnen också.

4 kommentarer:

Annika sa...

Jag har bara jobbat med teckenhatten men den tyckte jag var bra. Jag hade hållt mig till en för ibörjan kan det bli rörigt då det kan finnas flera tecken för samma sak. Men det är roligt att lära sig! Lycka till!

caroline sa...

Hej på er!

Vi har så här:
Teckenhatten för att lära oss själva mestadel. Det är lätt att söka på tecken och sedan få det visat för sig. Självklart även för Frejan. Ebba Editor är också helt ovärderligt när det gäller att göra eget material.
MEN.... kan bara säga att här hemma går både SÅNGHATTEN och HOPPHATTEN varma med sånger med tecken. Barnen fullkomligt älskar dem och lär sig en massa tecken samtidigt. Calle är nu uppe i runt 200 tecken och vi har mycket att tacka alla sånger för det.
Vad gäller Babblarna så är de verkligen en favorit också, men de kollar vi mest på datorn där man kan se deras musikvideo och spela spel och lära sig tecken. Jag har aldrig upplevt att det är olika tecken som gör oss förvirrade.
Babblarna har vi även köpt som figurer och deras böcker så vi kan läsa om dem och leka med dem.
Allt är guld med andra ord :) Lycka till med tecknandet!
Kram Caroline

Therese sa...

Visst känns det lite som en annan värld... Vi ska träffa logopeden på fredag och börja fundera på vad som skulle kunna funka för oss. Antar att det blir lite tecken. Grabben har ju lyckats snappa upp tecknet för slut alldeles av sig själv, och använder det flitigt!

Lycka till med allt det nya!


Kram

Therese

Prinsmamman sa...

Absolut Babblarna!!!
Elliot älskar dom! Kolla lite på babblarna.se och se vad Frejsan tycker om videon och att hälsa på Babblarna. Vi har Hopphatten, Sånghatten, Fickhatten (använder aldrig Fickhatten, helt fel ord för Elliot). Bildbas tecken och programet Ebba Editor är helt suveränt, vi gör egna böcker till Elliot efter hand han upptäcker nya saker.

Elliot rekommenderar Babblarnas paket och Bildbas tecken =)
kramiz