17 november 2009

Träff

Igår var det dax för föräldragruppen att träffas. Man kan nästan kalla den för en mammaträff för det var endast en modig pappa där.

Det var en mamma där som berättade om hennes erfarenheter med myndigheter, skola och personal. Hon kom med några bra tips som vi kan använda till Freja inför starten på förskolan. Jag ska tillverka en pärm som beskriver Freja. En sida med saker som hon tycker om, en annan med ogillande saker, en sida med tex. information om knappen och vad personalen ska göra om den åker ut mm.

Det andra tipset var en dagbok som förskolan fyller i med dagens händelser. Vissa hade till och med engagerat sitt barns förskolepersonal så de tog kort och klistrade in i dagboken. Sen på kvällen går man igenom dagen med barnet ihop med boken. På helgen fyller föräldrarna i vad man gjort. Ganska smart tycker jag!

När de inte har en föreläsare, som denna gången, pysslar alla med lamineringar, klippning och delar erfarenter kring stödtecken.

Nästa gång ska jag bjuda på fika.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det där med dagboken tycker jag är jättebra. När jag jobbade som elevassistent så hade vi det åt "mina" barn. Bra för föräldrar att veta vad som händer på dagis och tvärtom. Där i skrev vi också om det var nått speciellt som inte fick gömmas bort den dagen tex mediciner och slangbyten och sånt. Men det kanske inte är aktuellt för Freja.

Lyckost de andra föräldrarna om får ditt goa fika. Kram/Elin

Anonym sa...

En dagbok är bra, för då kan ni prata om dagen på förskolan hemma. Man tar samma bild varje dag, till tex samling så känner barnet igen den bilden, sen kan även personalen ha det schema på vägen med bilder så kan Freja ser vad som händer under dagen./Jeanette

Stolt Cp Mamma sa...

har ni bestämt datum? När blir det i så fall?

Lägger till dig i min blogg om det är ok..