03 november 2009

Baka, baka liten kaka

Vi bakar många kakor här hemma just nu. Dels så har Freja fått dille på att lyssna på just "Baka, baka liten kaka - ramsan" samtidigt som hon försöker göra lite av de rörelser som hör till. Dels så bakar jag mycket kakor. Ska ha "kafferep" på söndag (inte för att det är Fars dag utan det är nån som fyller år på måndag, host, host)

Har kämpat med biskvier under dagen. Bottnarna blev fantastiskt fina, nästan som de på kondis, enligt mig. Smörkrämen var lite kämpigare med efter tredje satsen var de klara för det att doppas i choklad. Det var värre än vad jag trodde. Chokladhel...et ville ju inte fastna utan bara rann av. Panik! Mina fina kondisbiskvier! Ringde till bakakuten - mamma. Tydligen var det så att de skulle stå i kylskåp innan de doppades i chokladen (fnys). Jäkla Leila - det kunde hon väl skrivit i receptet! Nu får de stå där inne och skämmas så tar jag tag i dem i morgon.

Rullade en liten degboll idag och fick syn på Freja som satt och studerade mig och rullade med sina händer också. Hon är en liten härmapa. Det känns som att hon är väldigt mottaglig för TAKK som vi kommer börja med lite smått nästa år. Hela ligan med fröknar på dagis ville också följa med på kursen så det kommer nog bli kanon.

7 kommentarer:

Nathalie sa...

hejsan.

Ja, vi ska oxå börja med TAKK til Theo.
Ringer dig imorn,

kramis

Elin sa...

Ja jäkla Laila det kunde hon väl ha skrivit. I mitt recept är det bara choklad och inget cocosfett då behöver man inte kyla dem heller.

Kul att Freja gilla att baka. Kanske kan bli en liten konditor av henne med de generna. Minns fortfarande din underbara kladdkaka med ett leende på läpparna. Kram på er

Lena Söderkvist sa...

Freja har ju en farmor som är expert på att göra biskvier, jättegoda!!

Abbes pappa sa...

Pssst. Du hade rätt i din gissning om läkaren. ;)

Maria sa...

Allra bästa är om de är djupfrysta när du chokladdoppar dem. Tips från en före detta konditor =)

Frida sa...

Då ska dagisfröken uttrycka sin lycka över att Freja härmar så mycket, det är bästa inlärning...shame on you för att du fått mig att skriiiika efter chokladbiskvier i ett land där det inte finns...ska man behöva ta fram bakbordet?? Jäkla Josse...

Jennie sa...

Kafferep!! Jippi!! Jag vill ha den biskvin som Ferja har gjort..:) Kraamas snart.