02 augusti 2009

Svininfluensa

Jag, som alla andra, har börjat fundera på dethär med svininfluensan. Det är svårt att undgå mediernas stora varningsrubriker i tidningar och tv. Ringde till habiliteringen för att kolla hur de ställer sig till det hela.

Vår sköterska sa att just nu finns det inget vaccin. Det är fortfarande under tillverkningsfasen och har inte testats ännu. Forskarna hoppas på att de ska kunna få fram vaccinet i slutet på aug och då ska Storbritannien prioriteras eftersom det har slagit hårt där. I sep hoppas de att man ska börja kunna erbjuda vaccination i Sverige och förmodligen kommer alla att få det. Det kommer att finnas listor i vilken turordning dock. Alla barn med hjärt och lungproblem kommer att ha förtur. Brukar ens barn få RS och/eller influensavaccin så får man stå med på listan.

Kom igen nu alla forskare - vi behöver besegra "Gresa-sjukan"!!

2 kommentarer:

Prinsmamman sa...

Vi bor grannar med en infektionssköterska och hon brukar kolla av läget för oss. Förra veckan visste dom inte om barn under två skulle få vaccin överhuvudtaget, men det kanske har kommit nya bud nu. Vår hjärtebarnssköterska slutar snart sin semester så då hoppas vi få veta mera. Kram

Imsavimsa sa...

Jag har fått svar från en professor i immunologi att våra barn har nytta av det nya vaccinet när det kommer, förutsatt att man inte är äggallergiker. Annars är det ingen idé med vacciner för vår gosse när han får immunglobulin, för dom som donerar blod som man gör immunglobulin av har sannolikt redan vaccinantikroppar och då har vaccin ingen verkan. Men mot en ny influensa har inte donatorerna några antikroppar ännu.