16 mars 2009

Förmiddag from hell

Frejas vikt/längd kurva. Fortfarande långt under men det börjar arta sig!

Dagen vikt: 7250 g!!

Eftersom vi inte kunde åka till Borås i fredags och få Frejas medicin så var det dax idag. Vi gick upp i ottan och Freja var glatt ovetande om att hon skulle få en hemsk morgon. Vi emlade fötterna på både insidan och utsidan inför nålsättningen och även på huvudet. Det var en pärs att ensam stå och försöka pricka bedövningskrämen rätt på blodådran samtidigt som Freja sprattlar med foten som en galning, för att sen stå och svära över att plåstret, som är som en plastfolie, klibbar ihop sig. Men vi fick ihop det tillslut!

Freja satt konscentrerad hela vägen och när vi parkerat i P-huset så kom det en kaskadkräkning i bilen. Mmm alltid lika mysigt.

Läkaren kollade över Freja och konstaterade att halsen var röd och att det förmodligen var virus som härjade. Hon tog en odling, en lång tops ner i halsen, vilket inte var poppis från Frejas sida. Sen var det dax för nålsättning och även om jag lagt ner stor energi på att emla fötterna så gjorde det ont så in i h-vete för Freja skrek som besatt. Aldrig mer stick i fötterna säger jag bara! Det slutade med en nål på huvudet som vanligt. Efter ytterliggare en pärs med RS vaccinet så lämnade vi avdelningen och vi var nog lika lättade båda två!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Stackars lilla gumman. Skickar en stor kram till er båda./Elin

projekt 2.0 sa...

Idag har jag placerat Freja på mitt altare.

Alla kärringar på jobbet har nämligen en hel rad med kort på sina ungar i varierande ålder på sina skrivbord. Man får ju inte va sämre. Idag toppade jag med en liten Freja bland min lilla åttabarnaskara med "lånade" ungar.

Hannah sa...

Stackars Freja!!

Hur ofta måste hon ta det vaccinet?

Freja sa...

Elin: Tack snälla!

2,0: VAd söt du är!

Hannah: RS vaccinet tas 1 gång i månaden i 5 månader, alltså under hela vinterperioden. Nu var det den sista!!

Jonatan och Frida sa...

Plutten.