16 mars 2009

Banangröt


Psst... Freja du har nått på läppen!
Inte alls kul när elaka mamma kommer med skeden!
Men humöret växlar snabbt!

Som vanligt kämpar vi på med att försöka få Freja att inse att man kan faktiskt äta med munnen. Hon samtycker inte. Allt vi erbjuder smakar apa om man frågar henne eller också kräks hon upp allt.
Nån som har några bra tips?

9 kommentarer:

agnespappa sa...

Nja... nog finns det tips men det som jag brukar göra är att bara tänka att om några år är det dags för dom att mata mej.

familjen Berggren sa...

Det tråkigaste är att det är bara att fortsätta erbjuda och hålla humöret uppe, äter hon inte idag så gör hon det en annan dag. Sedan vet man ju faktiskt inte hur det känns för henne, kanske finns det en anledning till att hon inte vill ha...

Hannah sa...

Tips vet jag inte men.....

Elis hade ju problem med mat och självklart inte på samma sätt som Freja men han kunde ju då bara äta sin Nutramigen-välling och sin mjölkfria gröt och all burkmat kväljde han av.

Jag stog och mosade hans burkmat med vitlökspress för att få den så "slät" som möjligt för att det inte skulle va några bitar i den men han kväljde ändå och det fick bli gröt till slut som va helt slät.

Helt plötsligt en dag upptäckte vi att det va bitar och pure ihop (som det är i barnmatsburkar ) va det som han inte klarade av, det va det han kväljde av. Så om man stoppade en potatisbit i hans mun så funkade det bara man hade det lättuggade på sidan av och så är det fortfarande.

Så därför undrar jag: kräks hon om du ger henne "hårda" saker tex majskrokar, smörgåsrån, bitar av potatis, banan eller smörgås?? Sånt som inte "bara" är att svälja.

Jonatan och Frida sa...

Eller provar nåt gott som älggryta eller kärleksmums?

Anonym sa...

Har tyvärr inga bra tips, men jag känner igen kladdet. Här brukar tjejerna ha gröt både i öron å näsa efter våra matförsök:-)

Sötast är hon i alla fall.

Kram på er/Elin

Ps, tjejerna ska få ha sina fina lilla anna klänningar på sin dopfest om tre veckor. Tusen tack igen för de fina klänningarna

Prinsmamman sa...

Vi har aldrig haft problem med att Elliot inte vill äta men när han var liten och vi höll på med smakpotioner så var färsk annanas en favorit. Skiva en mogen, söt, saftig annanas och låt henne suga på den, söt melon funkade också bra för Elliot =)

Anonym sa...

Jaa du...hmm svår nöt att knäcka...men barn har ju svårt att motstå sötsaker, då menar jag inte att ni ska börja mata henne med godis, men frukt o bär och sådana godsaker brukar dom som vet nåt rekomendera. Något som läskar aptiten? En dag kommer det vända...lots of love/Theresa

Frejas moster sa...

Eftersom de små tänderna bara syns i ilsket tillstånd, är det nästan att man skymtar dem i översta kortet...

Imsavimsa sa...

Vaniljyoghurt, slät fruktpuré, 5-månaders kött&potatispuré med en klick crème fraîche. Funkar för vår gosse, men inget annat :(