16 oktober 2009

Kontroll


Dagens vikt: 10,6 kilo!
Dagens längd: 78,5


Jag var lite orolig att det skulle bli svårt att genomföra ultraljuds undersökningen då damen i fråga har börjat få väldigt bestämda åsikter nu för tiden! Men givetvis hade barnavdelningen inköpt en spännande "pling-plong bricka" så Freja var helt inne i att trycka på alla knappar och vips så var de hela över!

Vår hjärtläkare var som vanligt Doktor Orm. Ni som läst vår blogg länge vet hur arga vi varit på honom (Läs här annars). Jag ringde till och med till patientombudsmannen efter en incident och sa att jag tyckte att han var en jävla idiot. Ormen ringde upp till mig och bad om ursäkt och efter att vi "pratat ut" har vi kommit bra överens! Han har fattat att vi inte söker läkare om det inte är allvar.
Idag var han otroligt trevlig, tog sig tid att svara på alla frågor som vi hade, fick han till att skriva ut Diflucan, äntligen, (mot svamp i munnen) och förklara hur planen ser ut med framtida operation. Det kärl som Freja har, kommer behöva bytas när det kalkat ihop, men vi pratar om ett par år eller i bästa fall kanske 15 år. Får kanske uppgradera från Orm till Snok?
I dagsläget ser kärlet rent och fint ut och hela hjärtat pumpar på som det ska.
Det värmer mitt hjärta.

5 kommentarer:

Sofia sa...

Ah va gosig hon är Freja! Och skönt att det går bättre med Doktor Orm.
Hon börjar bli stor me och har ökat en hel del i vikt =) Gunnar har mer eller mindre stått still i vikt i ett halvår nu, har inte passerat det magiska 10 kg sträcket än =(

J sa...

Va härligt att hon stiger i vikt!! Är det Omeprazolet som lugnat magen från kräkningar eller är det fortf. påfrestande? Skönt att se att vikten tickar på, det ger hopp för vår som nu äntligen vid snart 16 mån passerat 8 kg! Ha en go lördagkväll!!

Anonym sa...

Härligt att höra att allt ser så bra ut. Och att ormen snart uppdaterat sig till en snok;-)

Doktorerna på Borås är ju inte mina favvisar heller. Lyckades få ögonremissen skickad till östra ist, det tackar man ju för.

Kram på er/Elin

Norin/Lindgren sa...

Men vilken lite tjockis hon blivit!!! Kul att se :) Vi har oxå tid hos vår hjärtläkare på Fredag... Hoppas det oxå går bra!!!

Puss & Kram på er!!

agnespappa sa...

Härligt att se henne. Hon blir större hon oxå :)
Dr orm har väl börjat försöka stiga i graderna här på bloggen så det är bara att utpressa honom mot finare namn.