29 juni 2009

Här ska ätas!

Idag hade vi en tid hos öron/näsa/hals och jag visste inte alls vad vi skulle göra där. Trodde att de kanske ville kolla gommen men det visade sig att läkaren hade fått en remiss från Habiliteringen. De ville veta om det fanns nått motoriskt missbildning i svaljet som hindrar Freja från att kunna äta.

Undersökningen gick till så att jag höll Freja i ett järngrepp i knät. En sköterska höll lika hårt om huvudet och en läkare gick ner med en liten kamera genom näsan ända ner till stämbanden och kikade. Jävlar vad hon skrek. Jag satt med gråten i halsen och kände som världens elakaste mamma. Till slut var det över och alla var helt genomsvett.

Det positiva var att läkaren kunde inte se något konstigt i svaljet så nu jäklar ska det matas! När vi kom hem somnade Freja helt utmattad och sov i tre timmar.

Lilla godingen vad du ska utstå....

6 kommentarer:

Hannah sa...

Kan det va så att när man inte har "lärt" sig äta från början så har det inte kommit naturligt. Med att få in ngt i munnen och att svälja?

Jag undrar oxå om hon stoppar andra saker i munnen, typ som leksaker, sten, sand så som barn gör eller om det bara är mat hon inte vill ha/kväljer av när hon får i munnen?

Jonatan och Frida sa...

Mata mata... jag kan laga!!

Honungspojkens mamma sa...

Å. En sån undersökning gjorde vi förrförra veckan... Och har gjort en gång tidigare. Inge rolig. Vad skönt att Freja inte hade något konstigt däri. (Honungspojken har lite hopvuxet i luftrören som ställer till det.)

Elin sa...

Å vad hon får utstå mkt. Men så skönt att det inte var nått fel i gommen iaf. Härligt med en sån bra sjukgymnast också. A & T ska också få en egen sjukgymnast till hösten för de har överrörliga armar. Men de får nog inte busa så mkt som Freja.

Hoppas ponnyn blir bra. Visste ju redan att Freja skulle bli en hästtjej;-)

tess sa...

skönt som sagt att inte det inte såg knas ut i halsen..
och vikken fin pony.. det är bara att trava iväg nu då :)
kram

Jennifer sa...

Freja och vår tjej har då fått samma besked efter likadan jobbig undersökning. Vi kör på med smakportioner men det är verkligen små mängder det handlar om+ RS viruset gör sig fortf.påmint så det är tufft att svälja ändå. Tror dock att det är ngt lurt med magsäcken. Vi vet att det är trångt ut, böjd tolvfingertarm och lite öppnare övre magmun så det känns som om magsäcken sällan blir så tom att hungersignaler skickas som för andra barn. Svårt dilemma när man har viktökning kontra lära ta mat och sondmatningen att ta hänsyn till... Ni är riktiga kämpar och beröm er själva!!