10 februari 2011

So far so good!

Åh, jag ville lagt ut en massa bilder men jag hade glömt min kamerasladd! Bilder kommer senare!

För att göra en kort sammanfattning så har allt gott VÄLDIGT bra! Det blev en titthålsoperation och kirurgerna är väldigt nöjda. Har förstått att många undrar vilken typ av operation Freja har gjort och det är en "åtdragning av övre magmun" vilket innebär att hon kan inte kräkas alls nu. Inte ens rapa så vi får öppna knappen på magen och "lufta" så inte all luft går ner i magen och orsakar en massa magknip.

Både igår och idag har hon försökt kräkas men inte lyckats, och då har det har gjort väldigt ont i magen vilket är förståligt! Sent igår kväll så fick hon så ont att de fick ge henne morfin annars har det gått super!

När vi kom ner i måndags så fick vi reda på att vi skulle inte få nått rum på Ronald förrän på onsdagen så Tobbe förberedde sig på att åka hem. En fantastisk undersköterska tyckte att det var skandal att han inte fick boende och lät Tobbe sova på en soffa i ett läkarrum på avdelningen! Nästa natt var det jag som fick "sviten" som vi kallade den.

I morse så kom sköterskorna in på rummet och försökte presentera ett förslag att vi skulle åka hem! Jag buade ut dem totalt och sa att jag tycke att det var för tidigt att åka hem redan. Istället föreslog jag att vi skullepermis och kunde vara på Ronald McDonald ett dygn till och sen åka hem om allt var lugnt under morgondagen. På så sätt kunde de komma ut vår sängplats på avdelningen och vi var ingen belastning på samma gång.

Det visade sig, som vanligt, vara otrolig platsbrist som var orsaken till vår snabba hemgång så sköterskorna tyckte mitt förslag var toppen.

Allt har varit lugnt under dagen, bara några magonts attacker när hon vill kräkas så jag tror vi styr kosan mot Timmele i morgon!

Freja är bäst!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt att höra att det gått så bra. Hoppas att det blir toppen för Freja detta.

Kramar till er alla 3, ni är så starka!!!

Kram från Elin å gänget

Anonym sa...

Åh vad skönt att allt gått bra.Hon är en riktig kämpe Freja :)
Kram

Sandra Bonér sa...

Helt underbart!!
Vad glad jag blir att allt gått bra.
Underbara Freja Starka Freja!
Det är tur att de har sin starka vilja.
En natt på det näst bästa stället som finns är inte helt fel!
Tänker på er!!
Hoppas ni är på väg hem i morgon.
MASSA KRAMAR!!

tess sa...

Jätteskönt o höra att allting har gått bra.

Freja är helt klart bäst!!
Kram på er!