01 februari 2011

Då var det dax...

När jag sprättade all post som kommit under semestern så trodde jag att en kallelse till Frejas magmunsoperation skulle ligga i högen.

Det gjorde den inte.

Vad gör Josefine då? Jo, hon ringer till kirurgavdelningen och frågar hur planeringen ser ut. Freja fanns inte med i någon planlagd operation. Alls. Sa till sköterska att vi kan komma ner med kort varsel om det behövs. Hon lovade att återkomma.

Tobias fick ett samtal senare under dagen. Operation på tisdag. Inskrivning på måndag.

Oj, shit pommes. Kändes direkt i magen.

Sköterskan meddelade också att det inte var säkert att man kunde göra operationen via titthål utan att de kanske måste göra en "öppen operation". Detta känns väl värst kan jag säga. Jag har hela tiden varit inställd på en titthålsoperation vilket känns som en "lightversion". Det andra alternativet innebär längre återhämtning och mer ärr.

Ringde till Ronald McDonald och kolla hur beläggningen var där. Gulliga Titti sa att huset var fullt, och kön var lång, men vi ska höras på fredag igen. Innan det blev nya regler så fick alltid familjerna bo på ett patienthotell nere i stan om Ronaldhuset var fullt. Men nu är det beslutat att om man bor i Västa Götaland "så kan man pendla" och Landstinget står inte för boende. Tack för den politikerna.

Vi hoppas på ett rum på Ronald och en titthåls operation.

Freja är stark.
Jag jobbar på att bli det.

10 kommentarer:

Frida sa...

Du också är väldigt stark. Men jag förstår att det inte känn så alltid. Jag hoppas också på Ronald och titthål!!

Anonym sa...

Det var snabba puckar, skönt ändå att det blir av innan sommaren!Vi tänker på er!KRAM Carolina

Anonym sa...

Älskade vän. Det finns ingen gång som är den andra lik. Det som har varit kommer aldrig tillbaka. Jag förstår att du har "skräck" känslor. Det blir säkert titthåls och Freja kommet vara på benen efter några dagar igen! Skulle det inte bli så så kommer du fixa det galant och ännu bättre än andra gångerna. Nu vet du bara vilka "verktyg" som du kan använda dej av, och det ger dej mer styrka. Du, och Tobbe, fixar detta! Styrkekramar från "danskan"

Jennie sa...

Lycka till. Vi ska operera Holger på torsdag. Men de är på dagoperation så vi hoppas på att få komma hem samma dag. Visst är de trist att de inte finns möjlighet med boende. Sist betala vi hotelrummet själva för vi orkade inte åka fram och tillbaka.

Anonym sa...

När började detta med indraget hotell att gälla?? Vi har i vart fall fått boende på Odin när vi ska på biopsi till veckan? Kanske borde kolla en gång extra så vi inte åker på att betala :( Är det nu på mån 7/2 som ni skrivs in? Då kanske vi ses :)Kram Angela(Esters mamma)

Jennifer sa...

oj då... vilka jobbiga turer. Vi ska upp med Clara 15 februari för övre magmunnen. Trodde helt på titthål men nu undrar även en själv...
Våren kommer och då ska vi slippa att ständigt vara rädda att våra tjejer tömmer sig. Håller tummarna för er och så kanske vi ses!

Sandra Bonér sa...

Hej! Vännen!
Det så är positivt med att det går fort är att ni inte hinner oroa så mycket och det är snabbare över.
Jag hoppas på Ronald och titthåls op.
Jag tänker på er.
Du vet att du är stark och klarar väldigt mycket. Tänk på hur mycket ni har klarat på vägen hit.
Du klarar allt. Du är stark!!
NI är starka!!
Massa Kramar

carina sa...

Lycka till på tisdag det kommer gå bra ska du se.Kram

Jessica i Nyköping sa...

Våra tankar är med er!!
/Jessica i Nyköping

Imsa sa...

Hej! Antar att det är en fundoplikation ni ska göra. Det gjorde Victor i december 2007, man kan säga att det räddade hans liv. För vår del blev det en Boix-Ochoa, med öppen bukkirurgi. För Victors del innebar det ganska mycket smärta och ett långt ärr (ca 12 cm) nästan tvärs över magen under knappen, hoppas verkligen ni slipper det. Om det skulle bli det ändå, begär ordentligt med smärtstillande!