11 februari 2011

Home sweet home!

Inskrivningen under måndagen innebar bland annat stick i fingret. Frejas nya kompis Nicke fick också känna på nålen!

Frejas massiva journal väcker uppståndelse när den kommer fram.

Eftersom hon hade förhöjt infektionsvärde och hosta så ville läkarna göra en lungröntgen. Här på bilden ligger Nicke och röntgas. Stackars apa...

Färdigskrubbad inför operation.

Det dröjde en stund uppe på operation innan de var klara att ta emot oss. Vi lekte medans klumpen i magen, att lämna ifrån henne, växte allt större.
Vi hade som önskemål att Freja skulle sövas med mask och att de satte alla nålar när hon sov. Jag fick följa med ända in till operationssalen vilket var mycket spännande! Många skärmar och maskiner. Medans vi höll henne och masken placerades över hennes mun så brände tårarna. Man vänjer sig aldrig att lämna bort henne inför operation, även om denna var den simplaste hon gjort hittills! Som vanligt sa narkospersonalen "Vi lånar henne en stund" och överlämnandet var klart.

Efter operationen hamnade hon inne på intensiven. Först blev jag misstänksam eftersom det var sagt att endast vanligt uppvak behövdes, men det vara bara för att vara på den säkra sidan. Vi tyckte det var väldigt trevligt och passade på att prata med all underbar personal som jobbar där!! Att vi bytt efternamn på Freja orsakade många frågetecken innan man förstod att det var "gamla Freja Bloom "!

Första dynget hade hon en sond i näsan, kateter, tre nålar och syresättningsmätare. Redan dagen efter så plockades det mesta bort.
Till vår lättnad kunde en titthålsoperation göras. De förklarade att de blåser upp magen, om tarmar hade hängt kvar i bukväggen där hon har gamla ärr, så hade de fått göra en öppen operation för att komma åt.


Såhär blev resultatet, ett litet ingångshål under naveln där de blåste upp magen. Sen är det fyra andra små ingångshål som gömmer sig under plåstrena.

Sjukhusclownen kom på besök och Freja tyckte han var så rolig med sin röda näsa och såpbubblor!

Under torsdagen hamnade vi på Ronald och hade en skön dag!

Volontärerna gör sitt bästa både att göra huset hemtrevligt och göda alla gästerna som bor där! Ena dagen fullt med småkakor, andra med ljuvliga kanelbullar!
Vad skulle alla familjer göra om inte detta huset fanns?
Under fredagen blev vi utskrivna och åkte glatt hem!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad skönt att allt gick så bra o snabbt! O redan hemma. Har skickat barnhjärta men glömde skriva namn på ett. Hoppas det går fram ändå. Kramar Malin

Anonym sa...

Freja ser pigg och glad ut. Skönt att allt gått bra.
Ha en bra helg!
Kram

Sofia sa...

Fantastiska fantastiska Freja!!
Stooor styrka och kram från Jönköping!
Fia

Orginella sa...

Visst är det fantastiskt att det finns sån vård att få i sverige! Härligt att allt gått så bra m lilla Freja. Själv ligger jag på östra m prematur vattenavgång sedan v 21+1 men imorgon når vi v 26+0 så det går åt rätt håll! Vårt hemsjukhus är skövde o dit fllyttas vi v 28+0 om allt är ok men föds bebis innan dess hamnar vi på ronald också. Som sagt. Fantastisk att det finns så otroligt mkt bra kompetens att tillgå när saker inte blir riktigt som man tänkt!
Kram Malin (tobbes syssling? brylling? Daniel från u-hamn som nu bor i vara sambo. Inte helt enkelt att hänga med kanske hahahahahahaha)