17 november 2010

Minnen

Min mamma ringde idag och berättade att en släkting till oss hade fått barn. Allt hade varit frid och fröjd och familjen åkte lyckliga hem från BB med sin pojk. Men när de åkte in på den vanliga kontrollen så upptäcktes plötsligt ett blåsljud och den lilla pojken skjutsades i ilfart till Drottning Silvias i Göteborg. Han skulle opererats idag men platsbristen på intensiven satte käppar i hjulet.

Mormorn till pojken ringde till min mamma och berättade att det första hon gjorde när hon fick reda på vad som hänt var att åka hem och började laga mat. Hon kom ihåg att min mamma berättat att hon lagade mat till oss och hade med sig till Ronald McDonald. Att var så uppskattat när folk kom ner med färdiglagad mat så man slapp tänka på vad man skulle äta.

Jag får så ont i magen och kan verkligen sätta mig in i vilken hemsk fas som denna lilla familj kommer gå igenom. Mängden tårar som kommer forsa, antalet timmar av väntan, jobbiga besked, ilskan över att de hamnat i Holland istället för Italien.

Men som en underbar människa sa till mig: "Efter regn kommer solsken"

3 kommentarer:

Elin sa...

det är verkligen kris med platser på iva, fattar inte hur de ska lösa det. Tur att man är ledig en vecka ;-)

Hoppas veklgen att det ordnar sig för din släkting och att de inte behöver vänta allt för länge.
Kram

Maria sa...

JAG ÄLSKAR DIG!

Jennifer sa...

Man får ett slag i magen var gång man höra dessa historier... Det man varit med om bubblar upp. Har vänner som väntar barn inom en månad, både tvillingar resp. ett barn och jag hoppas innerligt att det går så fint och att man själv kan våga tro på att det vanligtvis inte är månader på sjukhus som gäller. Förresten blir det även övre magmunsoperation för oss i februari-mars, ska bli gott om kräkningarna dämpas då hon knappt kravlats sig över 10,5 och är snart 2,5. Men som sagt efter regn kommer solsken och då uppskattas solskenet så oerhört! Kram på er!