09 mars 2010

Varning för argt inlägg

Freja har haft många feberdagar under februari (ca 20 stycken) och det verkar fortsätta in i mars också. Men de senaste dagarna har febern fått mer kraft och stigit från stadiga 38 til 39 grader. Högre feber leder alltid till mer kräk vilket leder till mindre/nästan inget kiss alls.

Så därför ringde vi till sjukan idag.

Kom in kl 15,10 till sjukhuset.
Sköterskan kom och tog temp och vikt (Freja hade gått ner 400g sen förra lördagen vilket talar för uttorkning)
Tobbe kom direkt från jobbet 17,20
19,10 (då har vi varit där i fyra tim) kommer sköterskan in och säger att det är bäst vi åker hem och kommer tillbaka i morgon för att det är fullkomligt kaos på avdelningen.
???

Det fanns EN läkare som ensam hade hand om förlossningen, akuten och avdelningen.
S K A N D A L! Vi fick stanna om vi ville/orkade vänta hela natten på att få hjälp. Jag frågade om vi fick sova över på avdelningen så vi slapp åka hem, men då behövde en läkare skriva in oss så det gick ju inte heller.

Vid denna tidpunkt hade Freja somnat för natten i vagnen så gissa vem som kräktes upp de dyrbara dropparna, som hon verkligen hade behövt behålla, i bilen?

Det känns inte alls bra att åka hem med ett barn som har 39 i feber, kräks som en galning och som har kissat dåligt i två dygn.

Suck, ja nu har jag i alla fall gnällt av mig lite. Tack för att ni orkar med mig.

7 kommentarer:

Nathalie sa...

Men FY FAN!!! Kunde dom inte sagt de på telefon att de kaos och bara en läkare lixom.

Att inte Freja gick före alla. Det låter ju som hon var ett akut-fall.

Stackars lilla tösen!

Vi hörs på telefon.

Kram Nathalie

Anonym sa...

Stackars er! Och stackars läkare! Fy vad hemskt att ha så mycket ansvar och så lite resurser, att behöva prioritera och göra rätt i ALLT hela tiden. Jag skulle inte vilja byta!
Nåväl, hoppas ni kan få i lilla fröken lite vätskeersättning och febernedsättande...

Anonym sa...

Fy 17.
Hoppas Freja kryar på sig.

/Christine

Mother of 2 sa...

Alltså GUUUUD vad JOBBIGT!!! Jag fattar inte hur ni orkar! Och lilla gullis Freja. Mina ungar har varit sjuka i en vecka nu och jag håller på att bryta ihop! (Behövde också gnälla av mig lite).

Kraaam på er!

Norin/Lindgren sa...

Skakar på huvudet.... Otroligt dåligt!!! Undrara vem som planerar att det bara ska finnas EN läkare på hela det området????? SKANDAL!!!

Krya på dig lillskruttan!!!

Kram på er!!!

Isacs mamma sa...

Stackars lilla godingen! Hoppas ni har fått hjälp idag och att hon mår bättre!
Det är ju skandal att det ska behöva vara sådant inom vården!!

Kram till er!

Lisa sa...

Det är ju inte klokt! Hur kan de skicka hem henne, har de inte personal att kalla in på ett sjukhus? Man kan förstå att vårdcentraler kan ha personalbrist men ett regionssjukhus?! Skandal! Hoppas lilla tjejen får behålla maten i natt iaf och att hon kan sova gott! Hör av mig imorgon.

Kram