28 februari 2010

Falsk larm

Igår morse visade Tobbe mig att Frejas fingertoppar hade blivit helt "flådda". Ringde svärmor som genast kände igen att det var ett symptom på Scharlakarnsfeber, lägg till feber och hennes smultrontunga och saken var biff tänkte jag.

Vi ringde till Borås och fick komma in. De förvarnade oss att det var kaos där så vi tog med oss den bärbara dvd´n med Tellitubbies. Den kom väl till användning, både som tidsfördriv och som muta när doktorn skulle undersöka henne. Efter fyra timmar på akuten, som verkligen var knökfull med sjuka barn, konstaterade att det inte scharlakarnsfeber utan ett virus som hade samma symptom

Fortfarande vill inte febern ge sig så det blir ingen förskola eller jobb i morgon. På onsdag ska vi till Göteborg för att ta blodprov och kolla kalkvärden och hur immunförsvaret ser ut nu. När vi ändå är nere så ska vi träffa "Gurun", Sveriges ledande forskare inom 22q11. Sitter och funderar på vad man kan passa på att ta upp med henne?

4 kommentarer:

Lisa sa...

Hoppas att hon kryar på sig och mår bättre snart igen!!!

Kram

Imsavimsa sa...

Fråga gurun om immunbristen, kanske Freja behöver mer gammaglobulin. För det får hon väl fortfarande?

Vi ger 5 ml i veckan och det verkar vara tillräckligt än så länge. Vi får väl se när Victor börjar på dagis...det lär väl bli en hel del vabbande för oss också.

Carolina sa...

Skruttfian,hoppas hon kryar på sig fort och vad skönt att det inte var sharlakansfeber!
Pratade m "gurun" häromveckan ang Agnes öron för Örebro vill inte operera....Ibland önskar man att man hade Göteborg som sjukhus så att Gurun hade nått att säga till om. Iaf lycka till i Götet!

Anonym sa...

stackars liten. ( O dej med som får va hemma,=0).)krya nu på henne så hon e på topp när vi kommer till helgen!
Kram