08 april 2009

Sjukhusdag

Dagens vikt: 7595 g

Första mötet idag var med sjukgymnasten. Hon såg vilka framsteg som Freja gjort med att hålla balansen när hon sitter. Jag satt som vanligt, stolt som en tupp, och sug i mig allt beröm som jag fick att vi gjort "hemläxan". Måste dela med mig lite dock för jag vet att alla som passar Freja tränar med henne jättemycket!

Den engagerade sjukgymnasten tog fram en blå gummihäst som Freja fick rida på. Denna övning tränar balansen väldigt mycket och Freja tyckte det var skitkul! (Inköpte en röd fin häst till henne senare under dagen)

Den var det dax för logopeden. (Logoped har hand om matning och tal.) En person som vi kommer behöva mycket hjälp av framöver. Eftersom det var det första mötet så pratade vi bara. Mina visioner om att jag skulle visa dem hur hon spottar och kräks när jag matade henne uteblev. Såhär i efterhand vet jag inte riktigt om det var så givande heller. Som Abbes pappa skrev så är det svårt att avgöra om det ger något vissa besök. Hon skulle dock ringa till Mun -H center i Göteborg och kolla om vi fick komma dit med Freja. De är verkliga specialister på barn som vägrar äta. Vi fick dessutom en "tygnapp", det ser ut som en stor napp fast i stället för nappen så är det en tygpåse som man kan fylla med frukt eller annat gott.

Sista punkten på agendan var att få medicin. Nålsättningen gick perfekt på första försöket och sen kopplade de på Kiovig som medicinen heter. Freja har nedsatt immunförsvar och har sen ett år tillbaks fått Kiovig var tredje vecka. Detta hjälper till att stärker upp de vita blodkropparna, kroppens "poliser" mot infektioner. Hon har även ätit ett långtids pencillin sen i augusti och har på så sätt haft ett bra skydd under vinterhalvåret när det härjar mycket baciller.

Nu ska vi försiktigt testa och se hur hon reagerar utan Kiovig under en period. Läkarna har sagt att om hon börjar att få infektioner kommer de sätta in det igen.

Testing testing...

2 kommentarer:

Jennifer sa...

Önskar er all lycka till! Vi fick idag besked om att immunförsvaret ska vara ok för Clara(ett annat testsvar i måndags visade på tveksamheter-all denna upp och nedgång av ovisshet och besked), dock har hon haft rejäl otur och haft det ena efter det andra...
Clara vill heller ej äta efter vi legat inne nästan två månader, funkade lite dessförinnan och hon ska kollas i svalget på tisdag... tortyrväntan och även med besked så är det så mycket som vi båda ska se tiden an.... Jag hoppas ni får en härlig tur till Götebrogs skärgård. vi ses nästa år=)

Jonatan och Frida sa...

Du är så duktig på att informera Jossan! I like. Bra med balansen också. Freja is the shit!!! // fridan