22 april 2009

Fixa fötter

Förberedelser inför gutning

Benen blir gipsade

En "nära-döden-upplevelse" om ni frågar Freja

Formarna som används till att gjuta skalen till fötterna

Att välja rätt färg på skalet är viktigt!

Sen var ju det där med kromosomfelet som rört till det lite "här och där" i kroppen på Freja. Förrutom hennes hjärtfel, vridna tarmar, sen utveckling, mat och gom problem så har hennes fötter alltid varit lite sneda. Inte alls som denna killens fötter men tillräckligt illa att det måste rättas till.
Vi fick en kallelse till ortopeden och de bestämde sig för att tillverka fothöljen till Freja. Dessa ska hon ha på sig när hon är i gåstolen eller när vi tränar med henne. Tanken är att de ska tvinga fötterna till ett normalt läge istället för att luta inåt. Längre fram kommer hon få speciella stödskor som ska rikta upp fötterna ännu mer.
Vad skönt det är att bo i Sverige.

5 kommentarer:

Hannah sa...

Förstår att färgen är viktig!!

Vilken färg blev det?? :-)

Freja sa...

Den röda med som kallades "Blommor och bin". Visade de olika alternativen när jag kom hem och tobbe tyckte döskallen- så klart.

Jonatan och Frida sa...

Vilket skal blev det? Fanns det inget prickigt?

Anonym sa...

Ja det är skönt ni bor i sverige. den här hjälpen hade man inte så i många länder inte! men är det så mycket? jag la inte märke till det....
Jättekramar och lycka till!

Prinsmamman sa...

Jag kan inte fatta att vi höll på med gipsningar varje vecka i 7 månader. Totalt har Lillprinsen varit gipsad 9 månader - så här långt (!)
Elliot är så van att ha något på fötterna att han tecknar eller hämtar skorna om han är barfota =)
Hoppas Freja kommer gilla sin också =P
KRAM