05 oktober 2011

Svar

I våras ville vår läkare Habiliteringen göra en magnetröntgen på Freja för att se om hon fått någon syrebristskada vid något tillfälle när hon var nyfödd och kritiskt sjuk. Vi gjorde en MR den 17:e maj och därefter fick vi vänta.

När vi låg i Göteborg i början på juni ringde de till oss och sa att att de hittat något och att bilderna skickats från Borås till Gbg för närmare granskning. Ytterligare väntan...

Vi fick en telefontid med en läkare i aug där man förklarade att Freja har två olika hjärnskador. Hon fick en syrebristskada fick hon när hon låg i magen, veckorna innan hon plockades ut akut, där hon var för dåligt syresatt. Följden som de kan se av detta är hennes problematik med benen. Därför har hon nu också fått en diagnos med en lindrig CP skada på benen.

Den andra skadan är också en syrebristskada som förmodligen blev när hon fick sitt hjärtstopp. Resultatet av den kan de inte bedöma riktigt ännu men den behöver inte påverka nämnbart.

Satt och skrev igår om det igår men fick inte till orden. Jag skrev en rad som jag sen raderade den, skrev och raderade. Det är lite blandade känslor som man har med det hela. En del av mig är, som vanligt, förbannad över att Freja ska få allt som man kan råka ut för och den andra delen av mig tycker det är skönt att få en förklaring varför hon har svårigheter att komma igång med att gå.

Men som alla vet så har vi världens starkaste tjej så hon kommer fixa detta också!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det är klart hon är stark!!!Hon fixar ju allt och hon har ju tur som har er som föräldrar också..
Kram Camilla

Anonym sa...

Hon är en riktig kämpe :)
Ni finns ju där för henne till max så hon kommer att klara sig fint. Hon och ni är ju underbara.
Kram

Anonym sa...

Oavsett vad läkare konstaterar och hittar så är hon fortfarande Freja. Så länge hon har roligt och gör framsteg i sin egen takt så leker ju livet. Heja er och heja Freja! :) / Frida Hagman

Lejonkvinnan sa...

Både Freja och ni är riktiga kämpar och Freja är Freja oavsett vad hon får för diagnoser och det är ju huvudsaken :)

Kram

Anonym sa...

Lilla gumman! Ja Freja är en stark tjej som klarar det galant! Förstår känslan, hon får kämpa tillräcklig ändå! Kram på er. Weronica m Fam

illika sa...

Att ni fått veta varför gör det ju inte svårare än det redan var, och som sagt, hon klarar av det! All lycka och framgång i framtiden!