01 december 2010

iDagbokAndra familjer har tipsat om en hjälpdagbok så jag sa till Frejas logoped på Habilitering att vi ville ha en sådan. Igår när vi var hos sjukgymnasten så fick vi den! Det är en speciellt utformad dagbok där man, ihop med barnet, fyller vad man gjort under dag en. Man kan även låta barnet måla en teckning, klistra in foton eller andra ting. Tanken är att man kan låta barnet berätta om sin dag genom att ha dagboken som stöd.
Kommer bli skitbra!

5 kommentarer:

Prinsmamman sa...

Fick ni den på habiliteringen eller har du skickat efter den från Teckenhatten? Jag har spanat på den flera gånger men Elliots dagis gör egna böcker. Det fungerar kanonbra. Ibland tecknar han saker som vi inte förstår och då läser vi i boken och med lite tur så kan vi lista ut vad han vill berätta. Kram

Jeanette sa...

Hej Josse
Man kan istället för att man skriver vad som Freja har gjort under dagen så kan man sätta in bilder på vad hon har gjort under dagen.(Freja kan ju inte läsa, men bilderna kan hon ju förstå.)tex om hon har haft rörelse så har man en bild på det. Jag har för mig att rehabliteringen har såna bilder men är inte helt säker men annars hittar man det lätt på nätet, men det är viktigt att det alltid är samma bild till tex rörelse.
Kram Jeanette i Helsingborg

Anonym sa...

Hej Josefine!
Hoppas allt är bra med er, såg din sväng m o rödda kabe´n, de va inte en som du själv skulle kunnat lösa ut fårn försäkringsbolaget;-);-)
När jag jobbade som assistent avnände vi oss av nåt liknande o hade då pictogrambilder istället för text. ville vi som personal/anhörig förtdlyliga något till den som skulle läsa så skrev vi några ord.
När sonen var liten gjorde jag en "kalender" till honom färgat papper o på var dag satte jag bilder (typ pictogram) så visste han när o vad som skulle ske o vi slapp liiite av tjatet när ska vi göra ditten o nrä ska vi göra datten. nu har dottern den(4 år) o de är uppsakattat av dem trots att de inte har något funktionshinder.
Kram Jenny elmia kollegan

Therese sa...

En sån vill vi också ha! Även om vi inte har någon logoped just nu får de allt skriva ut en...

Tittade på kortet där N kavlar. Håller med, han ser verkligen stor ut...

Hoppas ni får en skön helg!


Kram till er

Linda sa...

Kul att se hur någon annan använder Idagboken.