01 juni 2010

Salami och fortsatt feber

Ok, nu kommer ett sånt där "faan-vad-gnälligt-inlägg" igen.

När vi var hos läkaren i söndags så visade jag honom en massa röda prickar som Freja fått under blöjkanten och på magen men han sa att det var förmodligen virusutslag i samband med febern.

Igår morse fick jag en chock när jag klädde av henne på morgonen. Hela överkroppen, både fram och bak, nacke, hårfäste och panna var helt täckta av röda fält som förvandlade henne till en stor salami! Fast en väligt söt salami.

Vi hade en tid med en kirurg på sjukhuset i Göteborg som jag verkligen inte ville missa så först åkte vi till vårdcentralen och hade en läkare kolla över henne. Det enda vi kunde komma fram till var att det förmodligen var en allergisk reaktion av Ipren. Tittade på biverkningarna och hittade detta:

Sällsynta biverkninar (färre än 1 person på 1000 drabbas): Hudutslag, nedsatt njurfunktion, leverskada. Allergiska reaktioner som nässelutslag, svullnad av ansikte och läppar.......

Kan även förklara varför det såg ut som vi hade sprutat in restylane i överläppen på henne också!

Direkt efter åkte vi ner till Göteborg (Freja kräktes tre gånger i bilen och en gång i väntrummet) och träffade en sån där underbar läkare som tog god tid på sig till oss, trots att hela väntrummet var helt packat med väntande patienter. Tydligen är det fortfarande aktuellt med en magsäcksoperation för Frejas del vilket tog mig lite på sängen. De vill göra tre andra undersökningar, dels kolla hur magsäcken arbetar och hur det ser ut i magstrupen för att sen avgöra de ska gå vidare.

Idag har Tobbe varit hemma med henne och nu ikväll var hon sämre igen och hade 38,8 i feber trots att hon ätit penecillin sen i fredags. Håll tummarna att hon är piggare i morgon annars så blir det ett besök hos doktorn igen för oss.

Så nu har jag beklagat mig och det känns skönt att få välla ur sig lite.

6 kommentarer:

tess sa...

jag säger som du josse.. man måste få "klaga" lite.. fast man älskar dom små liven oändligt.

Hoppas att hon snart mår bättre den lilla sötisen!
KRAMAR

Maria sa...

klart du får gnälla när det är motvind! Fy så trist för lillhjärtat! Men hon är bra söt när hon städar iaf ;) Kram

Ellinor sa...

Hoppas att Freja blir bättre och lycka till med erb bröllop =) Kram Ellinor

Anonym sa...

Det är bara att gnälla på, måste få lufta lite grann!
Vad stor hon har blivit lilla Freja! Skönt att få lite hjälp hemma med städningen :). Vi ses i augusti! kram

Anonym sa...

Glömde skriva kram från kusin Linda :)

J sa...

Önskar att ni blir stärkta av det positiva ni nu ska ta er an. Vi lyckönskar er oerhört på er kommande stora dag. Ni är fantastiskt duktiga kämpar. Ta hand om er!