07 september 2009

Svininfluensa

Skräcken sprider sig...
Nu verkar det som att svininfluensan kommer allt närmare. Jag har varit ganska oinsatt och hela tiden kallt räknat med att man ska ta vaccinet. Nu kommer det mer kritiska röster och många väljer att avstå från sprutorna. När det gäller småbarn är det olika bud som gäller och jag har svårt att avgöra vad som är rätt och fel.
Hur tänker ni? Ska era barn ta sprutan?

8 kommentarer:

Jeanette sa...

Min son är 13 år så han är ett halvt barn men jag vet inte om han ska ta den. Ska man själv ta den? Finns ju biverkningar på den också?! / Jeanette

Prinsmamman sa...

Elliot ska ta den, förhoppningsvis så får bröderna sprutan samtidigt. Eftersom Elliot tillhör riskgrupperna både med hjärtfelet och immunförsvaret så är det självklart för mig att han ska ha vaccin. Han har ju gått och fått massa sprutor fram till nu och det finns biverkningar efter dom åxå.
Jag vill att alla som är i närheten av Elliot ska vaccineras.
Kram

Sofia sa...

ja du.. har ingen aning. När jag pratade med Borås sa dom att dom inte ens har vaccin än, men när dom får skulle dom höra av sig.
Har inte heller satt mig in i det riktigt än, men ska till Borås med Gunnar idag så jag ska se om jag kan få lite information..

Elin sa...

Ja. Vad ska man egentligen göra? Å andra sidan så finns det kritiska röster angående vanligt vaccin också, och det skulle jag inte hoppa över.

Jag tror att det blir vaccin för Molls, men helst skulle jag vilja ha en garanti.

Carolina sa...

Agnes kommer ta vaccinet även om det nu är uppblåssat i media(kanske inte är så mycket värre än en vanlig influensa jag menar folk dör ju varje år av vanlig influensa oxå,spids iof fortare..)Men bara för att vara på den säkra sidan och slippa oroa sig.Tycker nog det är bättre att oroa sig över ev biverkningar än att oroa sig över vad influensan kan göra med dottran som har både hjärfel o lågt immunförsvar.
Så tycker jag iaf!Kram på er!

Anonym sa...

Hej Josefine!
Har också varit i valet och kvalet, min dotter har svår astma hon har därför alltid tidigare fått influensavaccin. Bestämde mig i helgen för att både hon och jag ska ta vaccinet, om vi hinner! För tydligen är det så att har ditt barn blivit vaccinerat tidigare mot influensa och klarat det bra, så ska det med sannolika skäl gå bra med detta vaccinet också, för det framställs på samma sätt. Biverkningar finns det på alla vaccin, hur man reagerar är väldigt individuellt och beror på hur känslig man är. Vad jag förstått så är riskerna med svininfluensan större (för riskgrupperna) än biverkningarna av vaccinet. Håller med dig om att det är svårt, man vill ju sitt barns bästa, och det är inte alltid lätt att veta vad det är! MVH
Emelie S

Anonym sa...

Håller med dig, jättevårt att veta. Har en svärmor som är vacinationssköterska mmen inte ens hon har några bra svar att ge.

Skitbra bild var det iaf. Kram på er/Elin

J sa...

I första fall ska jag och min sambo ta, jobbar inom skolan så det är ju risk att dra med sig ngt hem. Vår dotter med Catch22 anses för ung. Hjärtläkaren sa tre års gräns igår, men oavsett så känns det lite lurigt på barn under den åldern... Dock lätt att sedan bli efterklok...Svårt.
Men härligt SJUK HUMOR i Puh gänget!!=)