28 september 2010

Måla!


En kompis till mig tipsade om inspiration för barnrum på Styleroom.se och jag blev genast totalfrälst i ett barnrum som vi ska göra till Freja. Sagt och gjort, idag röjde jag ur hela hennes rum (utan Tobbes vetskap) och började måla!
Jag ska måla hela världen lilla Freja - eller i alla fall ditt rum!

21 september 2010

Kallelse

Det damp ner ett vitt kuvert från sjukhuset. Det var en kallelse. Den 18 okt ska vi ha ett möte med en magkirurg och vi ska diskutera Frejas eventella operation av magmunnen.

Det är med blandad känslor som jag väntar på denna dag...

16 september 2010

Nya konster

Sjukhusbesök

Här ligger Freja på britsen, väldigt ovetande om den kommande fighten...

Igår var det dax för del tre i Frejas utredning av magen. Vi åkte ner till Östra sjukhuset och anmälde oss på röntgen. Sköterskorna sprutade in kontrastvätska i knappen för att se hur magsäcken tömmer sig och hur det rinner ner i tarmarna. Under ganska tuffa former så sprutades även kontrast in i munnen för att kunna se hur matstrupen ser ut. Stackars Freja var helt svettig av allt skrikande när vi var klara.


Här på bilden ser man Frejas röntgenbild. Den mörka fläcken är hennes magsäck, fylld av kontrastvätska.
Efteråt gick vi till ögonavdelningen för en synkontroll. Vid detta laget hade Freja börjat misstro alla i sjukhuskläder och började storgråta så fort läkaren lyste henne i ögonen med en liten lampa.
Oj, vilken dag.

Min studsmatta och jag


Tecknet för hoppa. Picka insidan av handen två gånger.

Detta "hoppa" tecken håller Freja på med hela tiden! Alltid finns det möjligheter att gå ut och hoppa loss på mattan. Klockan 07,00 tycker inte mamma det.




09 september 2010

Bloggpaus

Tillbringar större delen av min vakna tid på Elmiamässanoch säljer husvagnar!

Återkommer inom kort!

07 september 2010

Det enda som gällerjust nu...


Tecknet för krokodil.
Så pekar hon på datan och blir skitsur om vi inte sätter på denna låten:


Träningsdag

I väntrummet i väntan på sjukgymnasten.


Jag kom på mig själv att sitta och studera de olika familjerna som satt i väntrummet ihop med oss och funderade vad deras barn hade för handikapp. Det finns så många "osynliga" handikapp i dagens läge!

Nu för tiden har de blivit väldigt duktiga på att "fånga upp" barn som har det kämpigare i skolan och utreda dem. Fler barn får upptäcks med diagnoser och fler barn föds med handikapp och det är därför det är så fullt på alla Habiliterings center överallt. På vår habiliteringen finns otroligt mycket hjälp att hämta och jag är så glad att vi får komma dit.

Vi har fått en ny sjukgymnast, en sån där "åhh-du-är-så-underbar-så-jag-vill-krama-dig" sjukgymnast! Vi har bokat fyra tisdagar i rad då vi åker till Borås och tränar. På torsdag kommer hon til förskolan och instruerar dem hur de ska öva Freja. Just nu är det gåträning som gäller och det är mycket lockande och lekande för att få Freja att göra som vi vill!

Val


Varje dag ställs vi inför olika val och beslut, allt från vad vi ska välja att ta på oss till lite allvarligare. Ingen i detta avlånga land har väl undgått att det är dax för riksdagsval? Hämtade tidningen i morse och blev förvånad av all "propaganda" som lång och trängdes i brevlådan. Slängde allt i pappersåtervinningen men behöll det röda dl måttet som Socialdemokraterna delat ut.

Jag är inte alls politiskt aktiv och otroligt dåligt insatt. Härrom kvällen förklarade jag vilka partier som ingick i de röda respektive blåa blocken för Tobias (han är värre än mig!). Men vi kommer inte ligga på sofflocket den 19 sep, och skita i att rösta, utan försöker sätta oss in i politiken.

Jag kan bli förundrad över hur mycket pajkastning det är mellan partierna! Det känns som att stundtals bara gäller att dra ner den andra sidan så långt det bara går! För att inte glömma alla löften som de står och lovar dyrt och heligt. Ska bli spännande och se hur många som kommer att sättas till verket.

Tack för det fina decilitermåttet Socialdemokraterna! Tyvärr räcker det inte för att få min röst!

06 september 2010

Freja och Dipsy


Kan ni se likheten mellan den gröna figuren och Freja?

Om Freja själv får bestämma