25 februari 2009

Besök och shopping

Freja fick provsitta Filips Bumbo! Superbra sitthjälp!


Tålmodiga barn som väntar på att lastas in i bilarna

Idag kom Linda (alias Fru Älg) och Filip och hälsade på. Efter fika, promenad och middag så blev vi otroligt shoppingsugna och åkte ut till Gällstad och spanade runt. Jag var väldigt sparsam (klappar mig själv på axeln) och köpte endast en jacka medans Linda hade fått på sig spenderarbyxorna.
En skön dag med gott sällskap!

23 februari 2009

Måndag

Kan snart själv!

Rastafari-Freja

Så spännande med tvättmaskinen...

22 februari 2009

Psst...

Ni har väl inte glömt av att ge ett bidrag till Hjärt-lungfonden stora insamlig?

Gå in på deras hemsida och läs hur du kan göra!

Mera mat

Ända sen vi bytte mat till Freja (från Infatrini till Enfamil) så har hon varit obeskrivligt hård i magen. Jag ska inte gå in på några detaljer men låt oss bara säga att hon har stora problem! Katrinplommondrycker och dylikt har inte fungerat så jag har hört mig för med andra mat kunniga och alla hävdar att välling med fibrer är det rätta.

Ringde till vår dryga dietist och styrde upp henne till att skriva ut fiberrik välling. Nu har vi provat under helgen att blanda de två olika vällingarna och hittills så har det varit väldigt kräkigt! Tror att det kommer ta ett tag innan man vet hur man ska dosera de två.

Freja har lagt till med en hejdundrande dålig andedräkt de sista dagarna! Ska ringa till bvc och kolla så hon inte har halsont.

Att ringa i morgon:

  1. bvc sköterskan
  2. fritidsresor

Resa


Svärfar fyller jämt i januari nästa år och vi drömde oss bort på Fritidsresors hemsida idag. Förhoppningsvis ska vi hitta nått bra!

19 februari 2009

Kommun

Idag pratade jag med en kvinna på kommunen om framtiden för Freja på dagis(eller jag menar "förskola" som det heter nu förtiden!) Hon var så underbar så jag har varit glad hela dagen efter vårt samtal. Ingenting var några problem, jag sa att det kanske blir aktuellt med stödtecken för Frejas del, då sa hon - "Ja, men då skickar vi personalen på en helgkurs så får de lära sig det" osv. Berättade lite kort om historiken och att hon har knapp som är kopplat till matpump mm.

Tanken är väl att hon ska smygstarta nån gång vid denna tiden nästa år och det är så otroligt svårt att sia om hur långt hon har kommit i utvecklingen då! Går hon? Äter hon nåt i munnen? Vi får se helt enkelt.

Tänk om alla var lika underbara som "kommunkvinnan"!

18 februari 2009

Freja som kaviar

Hittade på Abbes sida att man kunde göra sin egen Kalles kaviar bild. Lite kul!

Frida

Som vanligt varje år den 18: feb så har Frida namnsdag! Jag har många "Fridor" i mitt liv som betyder mycket för mig - så grattis till er på namnsdagen! En annan Frida som vi tycker om är "NäsFrida". En liten sug som är gudasänd när ens barn är förkyld. Vet inte varför de valt att kalla den så men den är riktigt bra att ha hemma!

Grattis till alla er andra som heter Frida också!

Grötö

Konferensanläggningen på Grötö

Vi, och alla andra som har barn med 22q11, fick en inbjudan till en familjehelg på Grötö 15-17 maj. Kostnaden för helgen är 300kr/vuxen och 150kr/barn. I priset ingår logi för 2 nätter, helpension, intressanta föreläsare och barnledare som tar hand om barnen när vi föräldrar är på föreläsningarna.
Alla som anmäler intresse kommer tyvärr inte få plats, men de som inte varit med tidigare har förtur. Det vore superkul om alla som man har kontakt med anmäler sig! Sista datumet är 15 mars! Skynda, skynda!

17 februari 2009

Madonna


8:e aug Madonna på Ullevi. Jag kommer vara där. Say no more...

16 februari 2009

Jobb!

Dagens vikt: 6875 gr

Denna vecka ska jag jobba tre dagar! Idag var första av de tre och det var lika skoj som alltid. Man blir så glad när kunderna känner igen en och säger : -"Åh, är du tillbaka!!"

Medans jag jobbade så var Tobbe och Freja på sjukhuset och fick immunmedicin och RS spruta. Efteråt kom de på surprisebesök till butiken, lagom till min rast, så vi åt ihop och tog en sväng i köpcentret.

I morgon kl 9,00 ska jag jaga biljetter till Madonna. Wish me luck.

12 februari 2009

14:e feb


Idag är det Alla hjärtans dag som bekant, men även Alla hjärtebarns dag. Ha en bra dag alla "Hjärtisar"!

Blommor

Idag kom min pappa med en bukett till Freja, en hjärtebarnsbukett som säljs nu för att samla in pengar till Hjärt/lung fonden. Åkte till "Blomman i byn" som butiken heter för att köpa en sån och ta med mig till syster också.

På glasdörrarna till kylen, där alla snittblommor förvaras, fanns en uppmaning till alla kunder att köpa dessa Hjärtebarns blommor samt en bild på Freja och sammanfattningen som finns här på bloggen på högersidan! Blev så rörd att jag nästan började gråta.

Vid kassan fanns även en skål där man kunde lägga ett bidrag och jag hörde av säkra källor att det var massa pengar i den ikväll!


Dessa pins kan man köpa och bidra till insamligen också. Finns på bl.a. Hemköp, Gina Tricot och kostar 25 kr.

Alla kan göra något!!

YES!

Nu äntligen idag så vände sig Freja från rygg till mage! Kanske inte låter som en "big deal" men vi har väntat på detta sen i aug! Hon verkar tycka att det är roligt för nu gör hon det stup i kvarten!

Har haft en mysig dag hos min syster och jag vi ska ge oss in i den galna kön på tisdag för att få tag i biljetter till Madonnas extra konsert!!! Hoppas vi lyckas!

Ni ikväll blir det pizza och Let´s Dance!

Utmaning

Jag har fått en utmaning av Alices mamma:

7 sanningar om mej:

1. Jag har svårt att få tiden att räcka till ibland
2. Jag tycker om att handla
3. Jag har världens bästa familj (inklusvie svärfar, svärmor + klanen)
4. Jag tycker om mitt jobb
5. Jag älskar att bestämma
6. Jag är väldigt svag för alla sötsaker
7. Jag älskar White Russians.

Nu skickar jag vidare ut maningen till:

Abbes pappa
Maria
Elliot
Vera
Molly
Agnes
Imsavimsa

11 februari 2009

Sömn

Jag sitter vid datan och läser runt bland de bloggar som jag följer men det är nån så påkallar min uppmärksamhet väldigt tydligt. Springer fram och tillbaks mellan datan och spjälsängen så jag tror att det blir ett slitet spår mellan de två!

Vi är otroligt bortskämda med att Freja lägger sig runt 19 och sover gott tills 09,00 dagen därpå. Men i natt vet jag inte vad som hände. Först var hon ledsen i omgångar och sen tyckte hon att vi skulle leka! Efter 2 1/5 timma så hade jag övertygat henne om att det var fortfarande natten och hon somnade om. Kanske är det tänder på gång! De är så välkomna eftersom de fortfarande lyser med sin frånvaro.

Nu skriker hon igen. Got to go!

Liten blir större

2 dagar gammal 2000 gram

Samma storlek på nappen, nu i bättre proportioner!

09 februari 2009

Pretty in pink


På förmiddagen var vi en turbosväng i Borås och fick en vaccinationsspruta, hem städa, fick främmat (Tack för presenterna!!), träna och sen äta - vips så var dagen slut!

07 februari 2009

Melodifestival


Freja sitter i knät på mig och är väldigt sugen på att hjälpa till att skriva på bloggen! Det verkar som medicinen har gjort verkan och hon är sitt vanliga jag.

Ikväll ska vi samlas ett gäng hemma hos min syster och kolla på Melodifestivalen. Tror att det kommer bli ett par glas vin också...
Här kommer Frejas 1:a bidrag till bloggen:
,ffffffffffffffffcsdddddcv ,xc,mcllhiijoygbc cvgyvcvvvvvvvvvvc c bbbbbdxvcccccccc>m3w,47vmhjyuy,gft,,gfc m,x d,mesgfrfffffffffffchgbb nvghvgb bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb ddxe

05 februari 2009

Tittut!

Vaaar är Freja?

Tittut!

Läggdax


Å, när ska man lämne rummen?

Åkte till Borås sjukhus för att få en vaccinationsspruta och gå på 1:a besök på Barnhabiliteringen. Eftersom Freja varit lite krasslig så ville de att jag skulle ta tempen på avdelningen och hon hade 37,6. De blev osäkra om de kunde ge sprutan så en doktor "tittade över" henne och konstaterade att hon hade öroninflammation = ingen spruta = återbesök på måndag. Jaha, hämtade ut penicillin och traskade upp till hab mottagningen.

Jag satt ner med en kurator och en psykolog som hade introduktion om hur Hab fungerar och hur de arbetar. Från och med nu får vi:

  • ny logoped (ansvarar för matning och tal)
  • ny sjukgymnast,
  • ny dietist (YES! äntligen kanske man kan få lite hjälp!)
  • samt en arbetsterapeut (har hand om finmotoriken med händerna).

Åh, det känns så gött att träffa ett helt gäng som är sugna på att "sätta tänderna" i Freja!

Eftersom Freja inte kan äta med munnen så fick hon en remiss i höstas till Göteborg för att göra en matningsröntgen. De hoppas kunna se om det är nått hinder som stoppar maten från att åka ner i svaljet. Dessvärre är det upp till ett års väntetid på detta vilket gör mig skogstokig! Vi behöver hjälp NU! Den nya dietisten suckade när jag berättade detta och sa att han skulle försöka få över oss till Skövdes sjukhus där de gör denna undersökning utan så långa köer.

I löv Hab redan.

04 februari 2009

Dripp, dropp

Hosta, snorig, feber - låter alltför bekant i mångas öron antar jag i dessa tider. Det har även kommit till oss nu. Lilla Freja snorar och hostar men är ändå vid gott mod.

01 februari 2009

Sol!


Vaknade i morse och såg att solen sken in mellan persiennerna! Bestämde med några kompisar att vi skulle grilla korv i slalombacken och njuta av denna underbara dag! Satt i solväggen med en grillad hotdog och bara sög i mig all sol som en svamp. Man får verkligen passa på att vara utomhus dessa sällsynta dagar!