28 augusti 2008

Hus

Framsida till vänster, baksidan på den högra bilden

För flera år sedan var jag och Tobbe helt inne på att bygga hus. Vi hade tomt, såg ut vårt drömhus och skulle söka bygglov. Men sen insåg vi att det skulle kosta för mycket och i samma veva hittade vi huset som vi bor i idag, vilket jag älskar.

Jag har hört att det byggs ett nytt hus nära där vi bor så jag åkte förbi och kollade. Gissa vilket hus det var? Av alla jädra modeller så var det vårt drömhus! Åkte hem och skrapade genast de tre trisslotter som jag hade i plånboken - och vann! 25 kr x 2 dock.

Ja,ja vad är en bal på slottet...


Post


Idag fick Freja ett vykort på posten:

Hej lilla goa Freja!
Det är lite tomt här på Drottnings Silvias sjukhus utan dig och dina föräldrar. Hoppas att allt är bra med er.

Kurator C
Dietist M
Logoped H

Hur söta är de? Längtar efter alla på sjukhuset när man tänker tillbaks på dem!

27 augusti 2008

Shopping

Min aupairkompis var bara här tills idag och vi lämnade av henne på stationen. Freja var lite skeptiskt till henne igår, tror nog det var att hon pratade på ett annat språk - skånska! Men idag var de tajta och M fick Freja att ha nappflasken i munnen en bra stund. Hon har nämligen börjat att vägra ta nappflaskan. Nopp, munnen är stängd och hon vägrar att öppna den.

Sen bar det av på shoppingtur. Tobbe fick ett presentkort på denna trevliga butik av sina faddrar, så vi åkte dit och använde det. Det blev en sittpuff från Fatboy - tack snälla! Efter det åkte vi till mitt jobb! Kunde inte varit stoltare när jag rullade in med barnvagnen och äntligen kunde visa upp min kristall! Det var så underbart att få träffa alla igen! Merparten har jag inte sett på över åtta månader! Sen shoppade jag loss i denna butiken som också hör till jobbet. Kan verkligen rekomendera er att gå in! Det fanns så otroligt mycket fina kläder! Enda vettiga butiken i stan!

Besök


Vikt: 4540 gr
Igår åkte jag till Borås central och hämtade min gamla aupair kompis. Vi träffades i LA under nannytiden och har hängt ihop sen dess." Tvingade" med henne på stan för lite shopping, jag behövde ALLT, men det var M som stod för shoppandet! På kvällen myste vi med Freja och satt och pratade ikapp oss!
På morgonen idag så kom vår gulliga bvc sköterska på hembesök. Vi blev inskrivna och fick information om vad bvc gör och vad de kan hjälpa till med.
-"Vi kommer att göra ett syntest på Freja" sa sköterkan
-"Det har hon redan gjort" sa vi
-"Hörseltest?"
-"Gjort"
-"Vaccinerats mot vattenkoppor?"
-"Gjort"
-"Vi kan ordna remisser till bl.a logopeder"
-"Vi har redan en logoped" sa vi
-"Dietist?"
-"Fixat"
-"Freja kommer att få träffa en läkare tre gånger under året som går igenom vissa grejer. Honom kan man passa på att fråga olika saker också" sa bvc personalen
-"Ok, det är ju bra! sa jag artigt och tänkte inte ens påminna henne om att Freja kommer att vara på sjukhuset var tredje vecka och träffa läkare".
Stackars gulliga sköterska, hon försöker verkligen! Efteråt vägdes fröken Kräk och hon hade gått upp nästan 100 gr sen förra onsdagen! Hurra, trots kräkningar så ökar hon. Mycket bra!

Flashback

Tror ni att Freja skulle platsa i Bengt Bergs?

24 augusti 2008

Fröken Kräk


Det kräks en hel del nu förtiden! Lilla fröken Kräk tycker att hennes mamma ska tvätta hela tiden! På morgonen tar man "nattens skörd" och stoppar in i maskinen det första man gör och sen blir det alltid nån mer maskin under dagen. Men mellan kräkningarna så hinns det med lite promenader och besök. Min mor och far var på snabbvisit idag, pappa har legat däckad med världens magsjuka och kusinerna och svåger har haft en riktigt tuff vecka.
Tobias gudföräldrar var här idag också - tack snälla för de fina presenterna! Freja fick en tjock Pippi bok. "En stark tjej till en annan stark tjej"!
Jag tror inte att Freja har fått magsjuka, men det har handlat mycket om kräk under veckan. I morgon ska jag få en extreme makeover hos frissan. Kan verkligen behövas, ser ut som en trailertrasch med min utväxt!

23 augusti 2008

Utflykt

Jag kämpade med att göra i ordning mig och Freja med alla hennes tillbehör så vi kunde åka med svärmor på en utflykt. Packade hennes skötväska med all mat, mediciner, matsprutor, allt som kan behövas. Packade in den tunga vagnen, stuvade in syrgastub, syremätare och till sist - den iordningjorda, söta Freja.

När jag hade satt henne i hennes bilstol, spänt fast henne och svetten pärlade sig i pannan på mig så gjorde hon en kaskadkräkning över hela sig och stolen. Ok, vi gör om!

22 augusti 2008

Bvc

Vikt: 4445 gr
Längd: 59,5 cm

Jag gick omkring och undrade varför inte bvc hade ringt och bokat upp oss på en tid, så jag ringde till dem. Det visade sig att vår läkare i Borås (som för övrigt tog tre veckor på sig att få till ett intyg till Försäkringskassan, trots att vi tjatade var och varannan dag!) inte hade skickat papprena om Freja och hennes story till dem. De hade ingen aning om att vi var hemma och än mindre vad hon hade gått igenom.

När vi var på 22q11:s årsmöte så pratade de mycket om att få vet om 22q11 och vad sjukdomen innebär. Att många på sjukhus och vårdcentraler inte har mött något barn med detta kromosomfel innan. Eftersom vår bvc sköterska inte hade fått någon information om Freja så var hon som ett stort frågetecken när vi berättade just om 22q11. Hon var supergullig och även om hon förmodligen kände sig otroligt vilsen och tafatt i situationen så fick vi en bra första kontakt. Hon kommer hem till oss på onsdag och då tänkte jag att ge henne lite tips på olika hemsidor där hon kan läsa på om 22q11. Är det någon som har några bra förslag?

Freja hade lagt på sig bra dessutom! Ökat i både vikt och längd! Yeah, that´s my girl!

I Göteborg finns ett 22q11 team med en kvinna som är guru på 22q11 i spetsen. Hon kan allt och tar första kontakten med alla föräldrar som får besked om att deras barn har detta kromosomfel. Vi fick en bunt utskrivna papper med information om 22q11 av avdelningen innan vi träffade S. Vårt möte var väldigt känslosamt men blev ganska komiskt på slutet.

Vi har ett första informationsmöte med Gurun. Jag sitter och gråter.

-"Gå inte ut på internet och läs en massa om 22q11. Vänta med det och lär känna ert barn" säger Gurun.
-"Vi fick en bunt om 22q11 från Socialstyrelsens hemsida - är den värdelös så vi ska slänga den i soporna då?" sa Tobbe.
-"Eh, nej det är jag som har skrivit det, så det kan ni läsa" säger Gurun sakta.

Då brast jag ut i asgarv.

19 augusti 2008

Trädgård


Det tunga artilleriet kallas in när det är häckklippning

Igår - vilken dag! Föreställ dig: barnvakt till Freja, och sen att fem personer gör en extreme makeover i din trädgård! Det var vad som skedde här under dagen igår. Oj,oj,oj, det hade tagit mig veckor att göra det vi gjorde. Jag gick och pekade på olika buskar som skulle bort och sen försvann de i ett nafs!

Mera makeover åt folket!

Tidig morgon

Gick upp i ottan, fixade iordning mig lite extra, åkte in till stan, smörade som attan för personalen och satte mig sen och väntade nervöst på min dom. Satt bredvid en man som drack kaffe och skruvade sig lite oroat också. Samma sak varje år: Kommer det att gå?

Ja, jag var alltså på bilprovningen, och min lilla blåa bil gick i genom utan anmärkning. Den som blev gladast var nog min svåger för då slapp han reparera den! Min lilla pärla!

15 augusti 2008

Husbil?

Har du länge du kännt dig sugen på en husbil? Velat känna dig fri? Detta stället har öppet för dig hela helgen och har bra erbjudanden!

Åk dit vettja - känn på känslan!

(Märks det att jag jobbar på att få låna husbil av dem?)

Helg redan?

Nackträning pågår!

Mormor gör allt för att få uppmärksamhet!


Om man ska sammanfatta denna vecka med några ord så blir det: regn, mys, besök, fika!

Vi har ägnat vår tid till att bo in oss i vårt hus igen. Både jag och Tobbe har varit i fixartagen och grejat med sånt som har funnits på "att-göra-listan" ett bra tag. Besöken har avlöst varann under dagarna och några promenader har hunnits med mellan skurarna!

Igår när jag var ute och gick träffade jag ett gäng mammor med barnvagnar. De såg syrgastuben under vagnen och förstod genast att det var Freja och de var väl insatta i hennes story (hon är en lokalkändis här!) De hade barn som var precis jämngamla med vår tjej och frågade om jag ville vara med i deras lilla mammagrupp! Blev så glad och forsatte promenaden med ett stort leende. Dessutom hittade solen fram bakom alla moln och sken som bara den.

Första veckan hemma som en "vanlig" familj har passerat i raketfart. Vi har blivit så uppvaktade och jag vill passa på att tacka för alla fina presenter som vi fått av alla!

Tusen, tusen tack!

14 augusti 2008

Regn

Vikt: 4270 g

Antar att det är inte bara här som det regnar? Har försökt att trotsa vädrets makter och klippa vår enorma häck, men har fått springa ut och in när skurarna kommer. Vill komma ut och gå sköna långpromenader men vädret sätter käppar i hjulet för mina planer.

Vad hände med Brittsommaren?

12 augusti 2008

Vänner

Åh, jag blev så rörd när jag var inne hos Maria och läste hennes fina inlägg! Tusen tack!

11 augusti 2008

Härliga måndag



Firandet forsätter...

Det är så underbart att vara hemma! Går omkring och bara myser för fulla muggar. Freja och alla hennes saker förgyller verkligen den regniga vardagen. Att tvätta hennes söta små kläder, se nappflaskor i disken, hoppa på soptunnan för att få plats med alla blöjor, vakna klockan 05 på morgonen och mötas av ett leende - allt är så underbart!
Igår natt började pulsen på tösabiten att leva rövare igen. Istället för att gå upp (som den gjorde en annan gång) så gick den ned. Vi ser hennes hjärtslag på den apparaten som även visar syresättningen, den brukar ligga runt 120 i puls men hade ca 15 dippar när hon sjönk ned till 80-90 och en gång till 69. Fick hybris och ringde till avdelningen Borås som tyckte att jag skulle ringa Göteborg. Den underbara hjärtavdelningspersonal i Götet ringde och väckte jourhavande läkare som i sin tur ringde upp mig. Han sa att den medicinen som Freja har kan sänka pulsen, men om den fortsatte så skulle vi åka till Borås och göra ett EKG. Låg länge och bevakade hennes puls på apparaten och vaknade säkert 8 gånger i timmen och försäkrade mig om att allt var ok.
Vaknade med halvt nackspärr efter att ha legat på helspänn hela natten. Ska lägga till en massagetimme till Frejas "Jag-är-skyldig-mamma-lista"!

10 augusti 2008

Trött söndag

Var på grillfest med Tobias släkt igår som resulterade i att jag hamnade på vårt uteställe i stan. Vad säger man? Första utgången sen 1 maj 2007 - det kan bara sluta på ett sätt!

Nästa tillfälle som det är fest så kan jag köra!

07 augusti 2008

17dec - 7 aug






Som Gert Fylking skulle ha sagt: ÄNTLIGEN!!! Idag blev vi utskrivna från sjukhuset! Hela bilen blev fullproppad med all medicinsk utrustning som kan tänkas komma till användning. Nu ska vi inte till sjukhuset förrän nästa vecka, då Freja ska få immunförstärkande medicin (immunglobulin). Nu ska vi bara njuta av att vara fria!
Det känns som man har kommit hem från BB. Skillnaden är dock att jag kan gå normalt, dricka vin och vi har en ärrad, men leende bebis!

06 augusti 2008

God natt

Jag är helt slut.

Har haft en kämpig dag med att klippa vår enorma häck och är känner redan att jag kommer inte komma ur sängen i morgon.

I morgon ska Freja bli utskriven från sjukhuset! Det måste vi fira med bubbel!

04 augusti 2008

Hem ljuva hem

Freja spanar. Inte kul att bada i för kallt vatten!



Vikt:4090g
Mat: 70 ml/3:e tim

Vi sa till läkarn att vi inte ville sova på sjukhuset mera. Jaha, sa han då, det ska väl gå för sig! Efter en heldag med nyfikna besökare så somnade hela familjen Persson/Bloom utmattade och MiniBloom sov som en prinsessa hela natten!

Läkarna ville att vi skulle komma innan ronden så det var att gå upp i ottan. De tog prover och vikt och efter ronden fick vi åka hem igen. På torsdag så planerar de att kunna skriva ut oss och jag längtar. Man har redan blivit så bortskämd med att vara hemma att de korta, dagliga besöken på sjukhuset känns onödiga. Snart är det slut med det!

Regnet öser ner, men vi bara ler!

02 augusti 2008

Fullt hus!



Igår när jag åkte till Borås så ringde Tobbe och skrek: "Vi får permission över dagen!!". Jag blev så glad så tårarna bara sprutade. Det är ju det man har väntat på, att få ta med henne hem! Jag kom till avdelningen med mascara långt ned på kinderna! Det tog tid för oss att komma iväg för eftersom Freja kräver syrgas när hon sover så behövde vi ha med oss en syrgastub. Egentligen måste en man komma ut och godkänna huset, förstod jag det som, men de gick igenom alla regler med oss på sjukhuset och skickade med oss en tub efter mycket om och men. Vi fick även med oss en syremätare, en boll, en inhalationsmaskin, mediciner, sprutor, blöjor och Frejas mat - så det blev en hel del!

När vi satt i bilen och åkte hemåt så nöp jag mig i armen men det var ingen dröm! Vi var nog den lyckligaste familjen i universum igår när vi bar in Freja genom dörren. Efter att ha gett klarttecken så fylldes huset snart med våra familjer och det var så känslofullt. Skratt blandades med tårar och ingen kunde förstå att det var sant att vi äntligen var hemma!

Vår permission var bara över dagen, så tyvärr var vi tvungna att åka tillbaka till Borås på kvällen. Jag och Freja hade en ganska lugn natt. Nattpersonalen hjälpte mig lite genom att mata henne ett mål så man fick lite några timmars sömn. På morgonen när doktorn gick ronden sa han: -"Ja, ni vill väl inte vara här antar jag, så åk hem igen över dagen!" Ok! Vi stack så fort vi fick dagens mediciner.

Huset har varit fullt av människor idag också, alla vill träffa oss, eller jag tror det är Freja som lockar mest! Det är så skön stämning här hemma. Jag och Tobias bara fnissar när vi tittar på varann för vi är så lyckliga!

Alla undrar om det känns nervöst och pirrigt att ha Freja hemma, men det gör det inte, det känns bara helt naturligt! Det är så himla underbart! I morgon ska vi säga att vi inte vill komma tillbaks på kvällen- vi vill sova hemma alla 3!