29 april 2008

O happy day....

Vikt: 3790 gr
Matmängd: Hon får äta nu!! 30 ml/3 tim

Åh, jag är så glad! Det finns flera faktorer som bidar till min lycka:

  • Freja är mycket piggare
  • Hon får äta igen!!
  • Solen skiner och vi har fått vara ute på promenad hela familjen
  • En städpatrull som heter duga på 40 personer har tokstädat HELA Ronald idag. Våra rum blänker och luktar fantastiskt. - Tack alla volontärer + McDonalds personal
  • Jag och mamma Älg har legat i sängen och haft TV kväll med Desperate housewives
  • Min syster kommer ned med sin familj och vi ska grilla i morgon!

Man glömmer nästan att man bor på sjukhus för en sekund. Livet som vi hade innan i vårt gråa hus med vita knutar känns väldigt avlägset- som i en annan värld! Man går här nere i sitt Lala-land och glömmer omvärlden. Dagarna rinner i väg och blir till veckor som i sin tur blir till månader. Ibland känner jag dock att jag vill kasta mig på golvet som en 3-åring och skrika: -"Jag vill hem, jag vill hem!". Fast man gör det inte, man biter ihop och kämpar vidare. Denna blogg hjälper mig faktiskt att bearbeta allt. Här kan jag gnälla av mig och alla som vill veta vad som händer kan hänga med utan att jag behöver ringa runt. Bloggterapi är det nya nu.

28 april 2008

Guldhamstern

Efter att ha varit här i 6 1/2 månad lämnade Guldhamstern Ronald McDonald idag. Tänk hur mycket saker man hinner samla på sig på den tiden, alla presenter och inhandlade ateraljer. Tänk att allt detta ska in i en Audi A3 ihop med barnvagn, 2 vuxna och en bebis. Jag tog kort på deras fullpackade bil men jag har inte med mig min usb kabel så jag kan inte visa er hur det såg ut, fast jag kan säga att gaffatejp hade varit på sin plats!

Jag avskyr att säga hej då och stod och grät som en kossa. Fast jag är ju så glad för dem att de äntligen kommer hem! Men kommer sakna solstrålen Aida och hennes underbara föräldrar skitmycket. Eftersom vi har 7 påsar med kläder, en megastor nalle och en ammingskudde som är deras så vet jag att vi kommer träffas snart och det känns bra.

We miss you!

Bakslag

Vikt: 3860 gr

Matmängd: 0 ml (förklarar nedan)

Sorry att jag inte har skrivit på ett par dagar men det har varit lite körigt! Jag sov hos Freja natten till i lördags och det gick ganska bra. På morgonen tog jag den dagliga tempen och den visade 37,7 grader. Tobbe kom och jag gick hem för att sova lite. Två timmar senare så ringde Tobias och sa att hon hade 39,5 för att sen med alvedon toppa 39,8. Freja brukar alltid vara go och glad och sällan vara ledsen (så säger väl de flesta mammor om sina barn?) men under dagen så var hon som en liten skör fågelunge. Mina föräldrar och Tobbes pappa var här och hon blev så ompysslad, till och med lite för bra i vissa fall. Vi fick säga till dem att låta henne vara lite, de hade så svårt att slita sig från sängen. Hon hade svårt med andningen och det blev som vanligt snabbt undersökningar så som lungröntgen och ultraljud på hjärtat. Röntgen visade en förtätning på ena lungan och de misstänkte att hon insjuknat i en lunginflammation. Givetvis ge henne det också! Eftersom de stack i henne som en nåldyna i 3 tim i måndags hörde vi spekulationer så som sepsis (blodförgiftning) så var väl detta bättre. Ok då.

På eftermiddagen försvann febern lika fort som den kom fast andningen var fortfarande ett stort problem. Avdelningsläkaren ville gjort en akut hjärtkateterisering på lördagskvällen men detta var inget alternativ när hon hade en infektion i kroppen. Friska barn och vuxna ligger på en syresättning på 100% i blodet men med Frejas hjärtfel ska hon bara ligga mellan 70-80%. För att nå upp till 70% brukar hon behöva ca 1 liter i flödet på syrgas. Detta får hon genom en tratt som ligger och blåser på hennes näsa. Fast under dagen låg hon runt 55 % i syresättning och med 15 liter (max vad man kan få) och vi fick ändå inte upp henne till normal nivå! Kändes superstressande och man försökte hjälpa henne med alla medel fast inget verkade hjälpa. Till slut tog vi på henne en grimma + tratten och då gick det lättare att komma upp till 70%. Thank God. Läkarna ville ha henne under hård bevakning så hon fick rullas in på sal 3. Där inne har hon tillbringat många nätter förr och det kändes skönt, elakt sagt, att inte behöva sova med henne när hon var så skruttig. Jag ringde innan jag somnade för att kolla hur hon mådde och hörde hur hon skrek. Det skar så i mig, sån jävla terror, kände mig som en svikare att jag lämnat henne. Somnade helt utmattad efter en urtömmande dag.

Igår, söndag, var Freja en helt annan tjej och det var så gott att se! Hennes CRP (infektionsvärde) hade i och för sig skjutit i höjden. Normalt ska man ligga under 8 och hon hade 210 så det var en klar bakteriell infektion. De satte in antibiotika redan på lördagen och den har gett resultat för hon verkar må mycket bättre nu. Däremot så har hennes pegg krånglat sen i lördags. När man matar henne så "läcker hon" på magen bredvid peggen så detta har resulterat i att hon får inte äta alls. Vi som har kämpat så och kommit upp till 40 ml och hade en sån fin uppmatningsplan! Usch vad jag klagar i detta inlägg men jag tycker faktiskt att det är lite orättvist att hon ska behöva gå igenom så mycket. Hör du mig nu gud så inga fler överraskningar - ok?

25 april 2008

Nappen - vän eller fiende?

Vikt: 3715gr'
Mat: 40 ml - what?!

Så var det ju det här med nappen... De två senaste nätterna har söta lilla Freja förvandlats till ett minimonster. Ingen av oss har fått sova mer än 15-20 min på raken innan ett mindre helvete brutit ut varje gång som nappen åkt ut. Låg och försökte komma på en revolutionerande uppfinning kring detta och fantiserade att jag skulle bli mångmiljonär på kuppen och att alla småbarns föräldrar skulle avguda mig för min uppfinning. Men icke, jag fick stå givakt vid hennes säng hela natten och trycka in nappen. På natten blir nappen min fiende...

Freja har fått matdropp de senaste nätterna så det är kanske en bidragande orsak till den oroliga sömnen också. Vi ska ha lite is i magen och se om det kanske vänder om ett par nätter annars så får vi gå tillbaks till de vanliga rutinerna. I natt ska jag och Minimonstret sova i samma säng så får jag förhoppningsvis sova lite mer.

24 april 2008

Vi är en familj

Dagens vikt: 3725 gr
Matmängd: 35 ml

Sov hos Freja i natt och fick verkligen känna på hur det är att vara små barnsförälder. De testade att ge Freja matdropp under natten. Hon fick 10ml/tim som tuffade och gick hela natten. Väldigt smidigt för då behöver man ju inte sitta på en pall brevid sängen och mata henne halvt sovandes. Vet inte om jag har berättat att de har opererat in en slang på magen som går in i magsäcken som vi matar henne i som kallas för pegg. I maj ska denna "pegg" uppgraderas till en "knapp" och den kommer hon att ha ett "bra tag" som läkarna säger (vad det nu innebär?) Hon varken orkar eller vill äta i munnen så vi har lagt ned det ett tag. Men ibland så sprutar vi in lite mat i munnen och hon ser inte vidare förtjust ut i detta heller.

Men idag har verkligen varit en bra dag! Avdelningsläkaren har komprimerat ihop hennes dropp till 16 tim/dygn vilket innebär att vi är "fria" i 8 tim och kan ta henne ut henne! Det är så underbart! Idag stod jag och lagade mat i köket och sneglade bakåt då och då och kikade lite på henne och fnissade lite i nöjt att hon var med! Sen låg i sängen alla 3 och då kändes det att vi var en familj!

Här på Ronald McDonald bor man i olika rum som har betäcknas med ett djur. Vi bor på Bläckfisken och våra kompisar bor på Guldhamstern och Älgen. Ikväll var jag med fru Älg och fru Guldhamster på Allum och myste runt. Lyckades faktiskt hitta ett par jeans (kors i taket) men är lite orolig att de kommer att töjas ut och bli lite stora! Men eftersom vi åt på Max, köpte lösgodis och sen avslutade kvällen med lite glass hos Älgen så är det nog ingen fara!

Jag har glömt att berätta att läkaren som jag skulle konfrontera med öronproppen i näsan var bara på Östras barnsjukhus en kort period och har nu åkt hem till sitt ordinare sjukhus. Är nästan lite besviken, det hade varit så gött och få visa vad han ordinerade näsdroppar till.

22 april 2008

Svärmor

Jag förslår att alla gör som min svärmor: Hon har beställt 18 st Hjärtebarns bakelser till sitt jobb! Genom små ansträngningar kan alla hjälpa Hjärtebarnsfonden att rädda fler barn som Freja. Bakelserna finns bara att köpa denna vecka så passa på!

H&M´s storlekar = små

Dagens vikt: 3675 gr

Mat: 30 ml - yeah!

Ok jag erkänner! Jag har blivit djupt beroende. Av att blogga. Funderar starkt på att köpa en laptop så jag kan skriva och läsa på bloggen under dagarna när vi är fast inne på Frejas rum. Fast jag tror inte de har nått trådlöst nät så det skiter sig i alla fall. Blev så glad när jag kom på att jag kunde kolla via min mobil, så jag satt och läste den där lilla microtexten. Trodde inte att man på så kort tid skulle sjunka så här långt ned i bloggträsket - But I was wrong!

Igår hade vi en tuff dag. Vi lämnade Freja till operationsteamet kl 10,30. Kirurgerna är så gulliga för de säger alltid att -" Vi lånar henne en stund", för att det ska låta mindre dramatiskt när man lämnar henne. De skulle sätta en ny CVK (som man har till allt dropp och mediciner), en mer avancerad som ligger under huden och är mindre infektionskänslig. Ett lätt och smidigt ingrepp som de gör dagligen som skulle ta max 2 timmar. Klockan 10,30 sa vi hej då och de ringde inte förrän kl15,15 och sa att de var klara. Det lilla rutiningreppet blev väldigt mycket större än de tänkt sig. I tre timmar höll de på att sticka henne och försöka hitta ett bra ställe att sätta den på. Freja fick läggas i respirator för att det drog ut på tiden och mådde inte bra när hon vaknade upp.

När vi kom till uppvaket så trodde vi att hon skulle sova djupt men hon var klarvaken och hade panik. Hennes andning var väldigt ansträngd och de trodde först att de hade punkterat en lunga, men så var inte fallet. Efter lång stund lugnade hon ned sig efter att ha kräkts en massa slem och fått sin älskade napp. Vi var helt slut när vi kom tillbaks till Ronald, det var så jobbigt att se henne lida så mycket. Att se paniken i hennes ögon och inte kunna hjälpa henne.

Idag har hon varit mycket piggare och gjort synundersökning. Hon fick en droppe i vardera öga och sen satt vi och väntade i en timma medans pupillen vidgades. Sen tittade läkaren på henne i 2 min och sa :- "Det är ganska svårt att se nått när de är så små, men det vi såg ser ok ut. Kom tillbaks i höst igen!" Jaha, det gav verkligen mycket - not.

Jag och fru Guldhamster åkte till Allum. Mina jeans som jag köpte för en månad sen sprack för några dagar sen. Det kan ha varit en kombination av dålig kvalité och för tjocka lår som gjorde det... Ja i alla fall så skulle jag bara byta till ett par nya, men de var slut = kris. Provade massa olika och eftersom jag vägrar att inse vilken storlek jag egentligen är nu för tiden så passade givetvis inga av byxorna. Fick ett mindre bryt på H&M. Inte nog med att deras kläder sys i Kina - de har nog kineser som modeller också! Deras storlekar är ju helt absurda. Kom hem med en jacka. Går omkring med de enda paret byxor som jag har med mig - ett par mysbyxor. Hur ska det gå när jag ska tvätta dem? Får åka till Allum i morgon igen!

Har varit och nattat mina älsklingar. Tobbe ska sova med Freja i natt på sjukhuset och förhoppningsvis får han en lugn natt. Känns lite konstigt att sova själv här på Ronald, men jag kryper väl upp till Guldhamsterna om jag inte kan sova!



God natt alla!

19 april 2008

Dagens...

Glömde ju!

Dagens vikt: 3660gr - mindre jag vet! Men de drar ur henne all vätska som hon samlat på sig.
Mat: 25 ml! Mer mat -mindre dropp - hurra hurra hurra.

Behöver du muntras upp eller vill bara se en underbar kille? Kolla in Abbes film i hans teckenkurs. Hur underbar är han inte?

svårt-att-andas-mätt

Sitter här vid datan och är supertrött men har ändå ett litet slött leende på läpparna. Det har varit en sån bra dag! Freja hade haft en bra natt och var på sprallit humör när jag kom. Ändå var det den norska sköterskan som Freja log mest åt! Ska ta ett allvarligt snack med min dotter i morgon.

Vi fick flytta ut på eget rum och under nätterna ska hon sova på en övervakad sal. Det känns som en perfekt lösning för att det är väldigt slitsamt att sova med henne. Åh nu får jag säkert skit av alla småbarnsföräldrar! Men att sova med ett sjukt barn som ska äta var 3:e timma och att sköterskor kommer in och tar kontroller, att det larmar ute i korridoren och sova i korv-med-bröd-säng (som Tobbe kallar dem) det tär verkligen på en!

Mamma och pappa kom och hade med sig god mat, som utlovat. Freja blev bollad av mormor och morfar stod och övervakade och skällde på henne för att hon var för hårdhänt. Morfar är lite blödig under sin starka fasad när det gäller bebisar, och speciellt Freja tror jag. Efter matningen gick vi ut och köpte en glass på Pressbyrån och gick ned till ett mysigt kolonilott ställe nedanför sjukhuset. Sen gick vi till baksidan på Ronald huset, där alla som har möjlighet sitter och solar nu för tiden, och drack kaffe med vårt lilla gäng.

Ikväll har vi grillat, alla 6 satt helt knäpptysta och åt för det var så ljuvligt gott! Efter som man inte har någon spärr så blev jag sådär karatemätt. Min mamma brukar säga efter att ha ätit julbord att hon får svårt att andas - och så mätt är jag nu. Hmm, det kanske ligger i släkten!

18 april 2008

Vår!!



Dagens vikt: 3675 gr
Mat: 20 ml (wowowowow)
Längd: 52,5 cm

Varje dag blir Freja bortkopplad i 4 timmar från sitt dropp och idag passade vi på att gå ut i det underbara vårvädret. Vi chockade våra kroppar och gick nedtill Skatås motions slingor och gick ett varv runt sjön. Det var så skönt och vi funderade starkt på att inte gå tillbaks till sjukhuset när det var dax. Men vi hade fått komma med svansen mellan benen när syrgastuben var slut ändå, så vi var lydiga och gick tillbaks.

De har kommit fram till att Freja har fått alldeles för stor dos med dropp. (Hon äter 20 ml och får resterande mängd i dropp) Den sista avdelningen som hon låg på här i Göteborg var väldigt heta på att hon ska växa och gav mer än vad hon klarade av. Så nu har de gett henne massa vätskedrivande och minskat droppmängden. Jag ska inte säga att jag blev besviken att det inte behövdes någon operation men jag var så inställd på det så jag kände mig så snopen. -"Va? Vadå behövs det inget ingrepp? Är du säker?" Vissa har blivit bättre sen vi kom till Göteborg men hennes andning är fortfarande som en flåsande hund. Känner att jag inte vill ropa hej än utan avvaktar med viss skeptism. (oj där kom jag på ett nytt ord!)

I morgon kommer mamma och pappa och det ska bli så mysigt. Kanske kan tima ihop det med hennes "fria timmar" så vi kan gå ut och ta en glass i solen! Sen att de har med sig mat gör ju inte saken sämre!

17 april 2008

Extra extra!

Breaking news!

Tobbe slog dansken i två raka, och vilka matcher sen!

5-1 Sverige rules!

Är du som A och inte kan ta en förlust? Det finns hjälp.

16 april 2008

6 månader

Lilla Aida som bor på Guldhamstern fyller 6 månader idag! Hurra, hurra, hurra! Under dessa 6 månader har ingen i familjen varit hemma. Men snart så kommer Guldhamsterfamiljen ratta sin lilla Audi härifrån och det är de verkligen värda!

Tobbe och A ska ha några landskamper i pingis först bara! Ställningen är 2-0 just nu så vi får se om A kan jämna ut det? ; )

Home sweet home...




När jag och Freja kom till Göteborg med ambulansen så satt jag med ett fånigt leende på läpparna. Nu kanske ni tycker att jag verkar helt knäpp, men det kändes så skönt att komma ned hit. Det har ju tyvärr blivit som ett andra hem! Igår kväll så hände inget speciellt med Freja när vi kom ned, men idag har det varit en mindre pärs för henne. De har tagit en massa prover, gjort ultraljud på hjärtat, tagit lungröntgen och gjort en passageröntgen. Det går till så att man sprutar in en speciell vätska och följer den hela vägen ned genom alla tarmar genom att varje timma ta en röntgenbild. Det tog 6 timmar för vätskan att gå igenom hela systemet, så det blev en del bilder.


Det är lite komiskt för att när Freja ska röntgas så är det viktigt att vi har på oss stora blyförkläden som ska skydda oss mot strålning. Men hon då? Den stackarn har gjort sin beskärda del med röntgen. De kom fram till att hennes lungor var lite vätskefyllda och att hon hade vätska runt hjärtat så hon har fått mer "kissmedicin". Vad de såg på passagen vet vi inte förrän i morgon.


Igår när vi kom så hade vi tur att få ett rum på Ronald McDonald huset, fast det var bara för en natt. Vi sprang upp till Guldhamstern och det var så kul att träffas! Freja fick en underbar stickad tröja av Guldhamsterns danska mamma. I löve Danmark! Det finns ett annat par här i huset från Falköping som vi har fått bra kontakt med också. Man träffadades och gick igenom vad som hänt sen sist och det känns så hemtrevligt att vara tillbaks!


Idag städade vi ur rummet på Ronald och var beredda att få bo på något av patienthotellen som finns i stan, men den underbara personalen ordnade ett rum till oss! Hurra! Så nu bor vi på "Bläckfisken" på 1:a plan och det är så skönt att ha 5 min gångavstånd till Freja. Säga vad man vill om McDonald´s men utan deras hjälp med detta huset så hade vi inte orkat gå igenom detta. I morgon kommer McDonald´s hit och serverar frukost. Det är något som de gör en gång i månaden och det är alltid uppskattat. Goda fyllda mackor, pannkakor och sylt och kaffe är alltid en hit!


14 april 2008

Öronpropp


När är vi kom ned till hjärtavdelningen så påpekade vi att det verkade som att Frejas ena näsborre var ur funktion. Flera sköterskor försökte sätta sond och det var omöjligt. När vi var på IVA, med den sista operationen, så fick hon ha tub + sond i SAMMA näsborre för det gick inte sätta sonden i den andra. Efter vi hade tjatat om en undersökning så kom det in en filur som helt sonika tog en sugkateter och tryckte ned med våld. Efter en stund fick han ned den och sa: -" Hon är lite svullen, jag ordinerar näsdropppar"

Det blev fortfarande inte bättre och när vi kom till Borås så bokade de in en tid med öra/näsa/hals. De kom och kikade med en kamera i näsan och gjorde en fruktansvärd upptäckt! Gissa vad det var som hon hade i näsan? En halv öronpropp..... Långt, långt där nere satt den stadigt fastkilad. Det var ganska mycket meck med att få upp den men till slut så lyckades han. När Freja låg på intensvien med andnigshjälp så "tätade" sköterskorna den ena näsborren så inte alla luft skulle läcka ut med en öronpropp och på nått vis så har den åkt ned! Vi räknade ut att hon har haft den i minst 6 veckor i näsan. Hade han, idioten, på Östra gjort ett bättre jobb och kanske KOLLAT i näsan så hade hon sluppit i alla fall 4 av dem! Jag har sparat den i en burk och ska leta upp honom i morgon och visa vad han ordinerade näsdroppar till. Ska gå och lägga mig nu och planera min utskällning. Han ska få.


Göteborg here we come




Dagens vikt: 3685gr (nu händer det grejer!)
Matmängd: 18ml

Jaha, nu ska det ut åkas igen. Vi var ute och gick idag vår lilla familj och när vi kom tillbaks till sjukhuset, lyckliga och med rosiga kinder, ville läkarna göra ännu ett ultraljud på hjärtat. Efter att de hade pratat med Östra i Göteborg och förklarat att hon är beroende av sin syrgas, är snabb andad och inte magen klarar av de 18 ml mat som hon får, så ville de att vi skulle komma ned. I morgon. Läkarna kliar sig i huvudet och undrar varför hon inte svarar på deras behandling med olika mediciner och dylikt.
Jag är hemma och tvättar och fixar. Vet inte om vi kommer tillbaks till Borås i morgon eller senare i veckan eller ännu senare, så det är lika bra att förbereda för alla alternativ. Det finns många underbara människor som tar hand om allt så man behöver aldrig oroa sig för nått med huset!
Ringde och pratade med våra vänner på Ronald McDonald de blev glada att vi kommer i morgon! De har varit där i 6 månader idag och behöver lite uppmuntring, så det ska vi försöka med! Vi längtar efter er Guldhamstern!! Det ska bli så kul att ses!


13 april 2008

Grattis

Idag fyller ju min lilla systerdotter 1 år! Grattis trollunge- paketen kommer på tisdag

Trött...

Dagens vikt: 3655 gr
Matmängd: 18 ml

Sitter som en zombie vi datan. Är så trött fast har haft en bra dag. Var med en kompis på babybarn mässan och det var väldigt lyckat. Båda var väldigt shoppingsugna och det blev en del inköp. Fast det som jag är mest nöjd med var en reflex som såg ut som en krona - som jag fick! Gratis är gott! Den ska Freja få ha på sin vagn. På tal om barnvagn, så står den och samlar damm på sjukhuset inne på hennes rum och har inte rullat många timmar. 2 för att vara exakt. Men i morgon kanske det blir en tur!

Frejas dag var bra, hon godkände mina inköp och lovade att inte kräkas på dem. (kan ju alltid hoppas) Tobbe satt med neddragna persienner när jag och F kom till sjukhuset vid 14,00 och visste inte att det var underbart vårväder ute. Jag drog upp dem och sa till honom att gå ut och njuta. Fick besök av Tobias gamla jobbarkompis och hans fru (tror de är gifta?). När jag lämnade henne ikväll så låg hon med knäppta händer och sov. Tror hon bad till "han där uppe" om att hon skulle få komma hem snart. Man kan ju alltid hoppas i alla fall.

Har ont i magen. Tänker på en förstörd mamma som sitter uppe i Dalarna och gråter. Allt hopp om att Engla skulle hittas levande raserade idag. En jävla lastbilschaffis från helvetet har förstört resten av hennes liv. Tänk efter allihopa innan ni klagar över fjuttiga vardagsproblem, vi ligger alla i lä med stackars Englas mamma.

12 april 2008

Lördag


Dagens vikt: 3585 gr

Matmängd: 18ml /3 timma



Freja har haft en bra dag. Kräkts lite mindre och har bjudit på en del leenden. Innan sa alltid Tobias att när han fick barn så skulle han minsann inte prata med tillgjord röst och fjompa sig för sitt barn. Yeah right, det är väl han som står och busar och ståjar med henne mest! Fast å andra sidan är det han som får de flesta leendena. Kanske ska börja låta som en smurf jag med?


Fick storfrämmat av min kusin och hennes kille. Tack snälla för de fina kläderna! Sen kom farfar och satt och myste med Freja en lång stund.


Åkte förbi "husvagns-affären"som min systerson säger, och hälsade på. Hade med mig en lycka-till-med det-nya-företaget-blomma, tre månader för sent i och för sig men det var ganska bra, för när de öppnade så fick de så många blommor och nu hade alla dött - så min blomma får mer uppmärksamhet! Jättesmart uträknat av mig!


I morgon ska jag och en kompis åka på babybarn mässa och det ska bli fantastiskt roligt! Kommer inte vara svårövertalad med att köpa prylar och kläder för det brinner i plånboken...

11 april 2008

Två flugor i en smäll



De som känner mig vet att jag är lite svag för allt som har med godsaker att göra.... Nu under vecka 17 så kan köpa en hjärtebarnsbakelse och samtidigt göra en god gärning! Hur bra som helst! Det innebär att man kan äta jättemånga bakelser och samtidigt ha gott samvete för man stöder Hjärtebarnsföreningen! Sånt här är kanon!

Bröderna




Till vänster: Bröderna
Till höger: En stolt morfar









Mätt!

Jag säger bara : Volvo = jag rullar! Oj vad jag har ätit idag! Förutom sjukhusmat som serveras stup i kvart så har jag ätit bakelse och ikväll slank det ned en kebabrulle.... Med tanke på den kaloriförbränning som jag har just nu genom att sitta instäng på 12 km2 så borde jag äta max 500 kalorier om dagen. Men jädrar vad gött det är med kebab!

Mamma och pappa kom och hälsade på idag och min far höll Freja för första gången. Han satt med henne i famnen tills både rumpa och ben hade domnat bort, men höll god min ändå! Sen på kvällen kom "grabbarna grus", bröderna, och hade med sig mat. Både R och N höll Freja och hon granskade dem med en fundersam blick.

Pratade med våra nyvunna kompisar som fortfarande är kvar på Östra/Ronald i Gbg med sin lilla goding som kämpar med sin krånglade tarmar. Blev så ledsen när de sa att det skulle bli ännu en operation för hennes del. Fy faan vad gud är orättvis, ibland avskyr jag dig gud.

10 april 2008

Barnvakt


Alla som har barn säger att det är så skönt att ha barnvakt och jag kan bara hålla med! Min kära mor och min underbara svärmor är hos Freja idag. Jag och Tobbe åkte dit i morse, det skulle ju komma två logopeder och kolla på Freja när hon åt. Det var två unga tjejer som verkade superengagerade. En filmade och den andra stod och betraktade under koncentration och noterade ibland i sitt block. De sa inte så mycket vad de kom fram till utan skulle komma igen nästa vecka. Jaha.
Har varit ute och påtat i rabatterna och kommer förmodligen ha världens träningsvärk i morgon! Ska ta och dra ut grillen i kväll och förgylla kvällsmaten och kommer säkert att somna i fosterställning i soffan kl 20,00 efter att ha fått en sådan friskluftschock idag!

09 april 2008

Kärlek


Ville bara visa en mysig bild som jag tog under dagen

ännu en dag till ända


Har precis kommit hem från Freja. Dagen har varit relativt lugn, de sedevanliga kräkningarna, fast de hör till vardagen för tillfället.
Det kom en tjej och gjorde en hörselundersökning idag. Hon satte en en sladd i örat på Freja och maskinen gav "burrljud" och mätte av aktivitet i innerörat. Och aktivitet fanns det massor av! Super, då kan man bocka av hörselskador. Men de verkade väldigt ambitiösa för de skulle göra en annan, mer avancerad, undersökning som innebar att mäta signalerna mellan örat och hjärnan. Denna sker på tisdag nästa vecka. Fortsättning följer alltså...
Personalen som skulle sitta hos Freja inatt verkade jättemysig så det känns skönt, då kan man sova lungt. I morgon ska jag och Tobbe vara på sjukhuset som vanligt kl 07,00. Klockan 8 kommer det två logopeder som ska kolla på Freja när hon äter. Hon har nämligen lite speciell metod, om hon ens godkänner att ha nappflaskan i munnen, så det ska bli spännande...
Sen kommer mormor och farmor och ska vara "barnvakter" (om man nu kan säga så när man är på sjukhus?) och vi ska åka hem och bara loda om kring hemma och ta det lugnt. Det ska bli så underbart! Jag vet att de kommer slåss för att hålla henne och att hon kommer att trivas som fisken i vattnet.

Efter regn kommer solsken!

Ni som har följt oss i snart 4 månader vet att Freja har haft en svår start i livet. Jag kommer inte skriva om allt som har hänt utan bara i nuet. Sa för ett tag sedan till en kompis att jag hade gråtit mer än det hade regnat denna vintern och då sa hon -"Men du vet väl att efter regn kommer solsken!" Har tänkt på det så mycket, och nu känns det som det kommer lite sol! Känns som det är vår tur att få lite vind i seglet nu så vi kan komma hem snart!

Bloggvärlden!

ok, var snälla nu, jag tar mina första stapplande steg ut i bloggvärlden! Dethär ska bli spännande och jag kommer få tillbringa många timmar innan jag kommit i kapp med allt och lärt mig hur detta fungerar!